The Lonely Island - Turtleneck & Chain (2011)

Както казах вчера - албума излиза днес. И той излезе. Врътнах го точно 3 пъти сутринта. I jizzed in my pants... kind of.

genre: hip hop, pop, comedy, r&b

1. "We're Back!"
2. "Mama"
3. "I Just Had Sex" (featuring Akon)
4. "Jack Sparrow" (featuring Michael Bolton)
5. "Attracted to Us" (featuring Beck)
6. "Rocky"
7. "My Mic – Interlude"
8. "Turtleneck & Chain" (featuring Snoop Dogg)
9. "Shy Ronnie 2: Ronnie & Clyde" (featuring Rihanna)
10. "Trouble on Dookie Island"
11. "Falcor vs. Atreyu – Classy Skit #1"
12. "Motherlover" (featuring Justin Timberlake)
13. "The Creep" (featuring Nicki Minaj and John Waters)
14. "Watch Me Do Me – Classy Skit #2"
15. "Threw It on the Ground"
16. "Japan"
17. "After Party" (featuring Santigold)
18. "No Homo"
19. "No Homo Outro"

Може и да не сте чували за The Lonely Island, но може би сте чували за Weird Al Yankovic или John Lajoie. А ако не сте чували за нито един от тримата, то позволете ми да изкажа радостта си, че блога ми се чете чак в далечен Китай.
Няма да обяснявам историята на триото, щото нямам време, а и нещо напоследък не ме бива да се обяснявам надълго и нашироко, затова минавам директно към краткия изказ на основните си впечатления от Turtleneck & Chain, който се пада вори пореден за формацията след Incredibad от 2009-а.
Поло & Верижка е хитов албум. Количеството звездни имена на квадратен мегабайт дискова площ е увеличено близо 2 пъти. Докато Incredibad имаше актьорски включвания (Натали Портман, Сет Роген, Джак Блек), то T&C разчита само на величия от музикалната индустрия. Това е логично след като On A Boat беше номинирана за Грами, както припомня и текста на We're Back, в който се пее също: "aye yo come on man, this is lonely island, people are countin’ on us". Така си е, Incredibad беше едно от най-забавните неща, които се бяха появявали в световния ентъртейнмънт, и изстреля TLI високо, високо, високо, над дребните сплетни. Защо стана така? Първо - текстовете им в по-голямата си част са просто hilarious. I'm On A Boat и Like A Boss се превърнаха в мигновени meme-та. Dick In A Box е толкова абсурдно и гениално, че все още ми е трудно да го коментирам. Второ - музиката им e наистина добра. Дори с друг, нормален текст, песните им биха си стояли съвсем прилично в поп класациите. Песните с Джъстин звучат като песни на Джъстин, песента с Риана - като песен на Риана, с Майкъл Болтън - пак така. Ако човек не знае английски и не гледа клипа, би предположил, че това си е най-нормално парче, което би се въртяло по музикалните канали. Комбинацията от добра музика, ненормален текст и тематично видео, обаче, дава такова комбо, че причинява напикаване. Ето за какво иде реч:



И продължението на Dick In A Box - Motherlover, което не бива да се коментира, защото всякакви анализи бледнеят на фона на епичната дебилност, която се лее от Самбърг и Тимбърлейк:



8/10

Коментари

Anal_Retribution каза…
Постването на линкове във vbox ...
8/10 на тоя посредствен албум?
Мисля, че е време да си ревюираш албуми, които никой не е чувал. Там изгледаше по компетентна.
Lu каза…
Ти нямаш ли кръчми с жива бира за посещаване, че се мотаеш наоколо?
cinemascrotum каза…
В чест на излезлия албум, поздравявам феновете на SNL хумора /и в частност тези на Анди Самбърг/ със следния мега клип: http://www.youtube.com/watch?v=tJpCaabpR-s
Anal_Retribution каза…
Незная дори за какво говориш, но ще кажа едно - ако не можеш да поемеш малко конструктивна критика, а чакаш само четкания - за какво е този блог ?

В този ред на мисли - седни и чуй албума пак. Освен We're back! и Fuck each other mothers - няма друга добра песен - не само според мен, а и СПОРЕД ЦЕЛИЯТ СВЯТ барабар и Китай.

Приятен ден.
Lu каза…
Много добре знаеш за какво говоря и не си мисли, че стила ти на писане не се познава от километри. Познавам го всеки път, независимо какъв псевдоним използваш. Албума е супер, но ти явно не можеш да оцениш страхотния му хумор (което май не ме учудва). Не знам кога стана представителна извадка за целия свят, но не ми се занимава изобщо да ти обяснявам. И песента се казва Mоtherlover. Критика приемам без проблем от хора, чието мнение намирам за адекватно и обосновано.

Хубава вечер.
Анонимен каза…
The Lonely Island отговаря идеално на спортната ти профанно-еснафска натура с апетит към пиперливо скудоумие и разбира се - ЕКСКЛУЗИВНОСТ
Anal_Retribution каза…
Стилът ти на писане, хумор, километри ...
Да, ако тръгнеш към 4ти няма да сбъркаш. Придържай се към кратките експозета - по интелигентно звучиш.

Неприятна вечер.
Анонимен каза…
napikah se dokato te chetqh.ela me podmii.

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)