Lady Gaga - Born This Way (2011)

Вече два дни новият албум на Гага стои на харда ми, докато аз си събирам мислите за страхотния нов албум на Friendly Fires. Малко ми е трудно тва с мислите, щото е като да се опитваш да хванеш черна котка в тъмна стая, сещате се за онзи гениален лаф, нали? Ако не се сещате, ще го видите най-долу. Междувременно реших да преслушам кво е сътворила кака ви Стефка без каквито и да е очаквания и guess what - получих точно това, което очаквах. Оксиморони, you gotta love them.

genre: pop, female vocals

01 – Marry The Night
02 – Born This Way
03 – Government Hooker
04 – Judas
05 – Americano
06 – Hair
07 – Schei?e
08 – Bloody Mary
09 – Bad Kids
10 – Highway Unicorn (Road 2 Love)
11 – Heavy Metal Lover
12 – Electric Chapel
13 – You & I
14 – The Edge Of Glory

Обложката си я бива, а? Нелепа до безобразие. Тя е и най-интересното и запомнящо се нещо в албума. Песните просто не се класират. Явно Гага е изгубила своя сенс ъф хитовост, защото не само, че синглите и са посредствени, но и останалите песни не крият абсолютно никаква приятна изненада. Сещате се - някои по-своенравни изпълнители пазят по-добрите си песни за тези, които всъщност слушат албумите, а не въртят музикалните канали по цял ден, а това обикновено носи огромно удовлетворение за слушателя. Като да си поръчаш кафе и да ти кажат, че към кафето получаваш безплатна кифличка, без това да е обявено. Е, тук не получаваме кифличка, а просто кифла, която пее добре - безспорно - но песните и са обикновени. И след като скандалният имидж взе вече да писва, то няма какво друго да бута кариерата и. При липсата на тотални хитове като Poker Face или Paparazzi, започвам да се притеснявам откъде Гага ще намира пари за изкупуването на цели колекции тоалети.
Сега видях, че този е 666-я ми пост в блога. И това ако не е показателно... :D



5.7/10

Значи шегата си има история и няколко трансформации, като в оригинал става въпрос за black hat, не black cat - When I hear of an 'equity' in a case like this, I am reminded of a blind man in a dark room — looking for a black hat — which isn't there. В резултат на недочуване, нагло копиране, свободна интерпретация или Бог знае какво, Чарлз Дарвин перифразира израза на някой си Лорд Боуен в A mathematician is a blind man in a dark room looking for a black cat which isn't there. Явно Дарвин е имал високо мнение за математиците. Има и много добра шега, ето я и нея:

Всяка идеология е като да търсиш черна котка в тъмна стая; Марксизмът е като да търсиш черна котка в тъмна стая, в която изобщо няма котка; Съветският комунизъм е като да търсиш черна котка в тъмна стая, в която изобщо няма котка, но да не спираш да крещиш "Открих я! Открих я!".

Хъ-хъ-хъ! Все пак излезе нещо полезно от тоя пост за Гага...

Коментари

cinemascrotum каза…
Кака Gaga има нужда да бъде gag-ната, докато е още на "ръба на славата" си. Не че не може да пее, но от тези отчаяни импресии на Мадона вече ми се присира.
Lu каза…
Same here. :/

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)