вторник, 1 март 2011 г.

Track of the day: The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble - All Is One

Ъм... Честита Баба Марта! Честита, честита, колко да е честита м/у февруари и април - единият е къс, другият е мек. И все пак бъдете здрави. Другите пожелания - за друг празник.
И понеже днес времето е в... да не казвам, моето настроение също, ще ви пусна малко музика за душата - The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble. Те впрочем имат нов албум, долната композиция е от него. Страхотен е и много красив в своята dark/doomjazz стилистика, но не е за масовия вкус. Казва се From The Stairwell за тези, които решат да си го потърсят.

8 коментара:

Екатерин Евстратиев каза...

това влиза много добре като фон за концентрирана работа.

Lu каза...

Влиза добре и за не толкова концентрирана работа. :)

Nightwish El каза...

Днес - баба Марта, утре - на плажа!
Да си здрава, Лу!
:)

Lu каза...

Ех, плажа... Изглежда ми толков далечен. Мерси Ел, и ти! :)

Nostromo каза...

ЧБМ, Лу! Много (ти) здраве и на теб! :D Това с добри чувства го казах де. "ти"-то беше, за да илюстрира личния елемент в пожеланията ми. :)

Иначе, освен че се почувствах здрав, се възрадвах и на този дарк позив от Килиманджаро. Ето какво ще слушам тая вечер!

Lu каза...

Абе Ностро, ти слушал ли си The Cinematic Orchestra? Aз съм ги споменавала в блога, ама доста отдавна, ако не те мързи (щото мене ме) - потърси. Мисля, че ще ти допаднат много: http://www.youtube.com/watch?v=0F1RVXfiWEE

Nostromo каза...

Yep! :)
Леко "по-отнесени" са от Белугите и Де-Фаз, а и повече наблягат на инструментала, но това не им пречи. :) В момента съм на "Motion" и ще ги карам подред.

Старите албуми на Белугите също са много добри. Особено парчета като Tarrango, Unsaleable Strings и La Mer.

Какви хоризонти ми разкри с тоя ню джаз, просто не е истина. :)

Lu каза...

TCO са по мой тип музика, но са доста по-сериозни и психаделични на места. De-Phazz и Club Des Belugas са по-подходящи за саундтрак на лястната почивка, обаче, и ги ползвам по-често за подобни моменти. :)