James Blake - The Wilhelm Scream (new video)

Ново видео от новото музикално чудо James Blake, промотиращо излизащия след няколко дни едноименен албум. Всъщност албума го имам от края на декември миналата година, но чак вчера се наканих да го чуя. Въпреки че има 2-3 чудесни композиции в себе си, мисля да го пратя в следващия масов пост, който с всеки изминал ден набъбва.
И все пак The Wilheim Scream е много красива, с разфокусирано видео, кореспондиращо на обложката на албума. Звукът на James Blake е изключително постен, но в случая ефекта е в дефекта. Както казваше един приятел - " Less is more". Тази реплика в оригинал е относно женската анатомия, но мисля, че е приложима и тук.



обобщаващ коментар от потребител в youtube:
"ok. Somehow my brain has been upgraded..."

Коментари

kozei каза…
1. James Blake къде-къде не е "ново музикално чудо". Зад гърба си има вече 4 ЕР-та...
2. Албумът купила ли си си го?
Lu каза…
1. Има разлика м/у това да издаваш материал и той да бъде забелязан от голяма аудитория. "Голямото забелязване" дойде миналата година, което все още се класира като "ново".
2. Не съм, и няма как, след като излиза днес официално. Това не ми пречи да съм го преслушала. В каква връзка питаш?
kozei каза…
Това, че творчеството му не си е намерило място сред комерсиалните музикални класации съвсем не значи, че е "прясно" забелязан. ;)
А относно: "Всъщност албума го имам от края на декември миналата година"... Доста е слабо да си точиш нелегално музика и да ѝ пишеш ревюта. Но като цяло, евалата за блога, допада ми стилът ти на писане! ;)
Lu каза…
Виж, няма да ти обяснявам кое как е, и аз съм му чела биографията, можеш да проследиш с дати какво кога се случва и кога почва да набира популярност. Това, че вероятно го знаеш преди това, е хубаво и мога само да те похваля.
А това за ревютата и точенето смятам изобщо да не го коментирам, защото е нелепо. Всеки, който не е живял в пещера последните 15 години, е наясно накъде върви музикалната индустрия и как нещата с разпространението на музика са коренно променени като концепция. Но за протокола - ако някой албум много ми хареса си го купувам в последствие. Така или иначе това няма касателство към темата, ако сегашното статукво много ти бърка в мирогледа, предлагам да се пробваш да забраниш на музикалните магазини да предлагат преслушване на албумите преди закупуване, както и да замеряш Том Йорк с камъни, който пусна In Rainbows на Radiohead за свободно сваляне. Впрочем от него изкараха повече пари, отколкото от предишния. А най-малкото, което можеш да направиш, е да обявиш бойкот на блога и да не го посещаваш повече. Ако онова горното наистина го мислиш, за мен последния вариант е най-удачен.

Популярни публикации от този блог

Честит ми рожден ден!

3 години trains in the night

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)