Klaxons - Landmarks of Lunacy EP (2010)

Заради Коледно-Новогодишната си почивка нямах възможност да ви информирам навреме за новото EP на Клаксоните. Слушайки го, разбирам че то е излязло в най-подходящото време - по Коледа. Ще прощавате за закъснението.

genre:indie, alternative

1. The Pale Blue Dot
2. Silver Forest
3. Ivy Leaves
4. Wildeflowers
5. Marble Fields

Landmarks of Lunacy няма нищо общо с последния Surfing The Void, който колкото и да е добър, е доста шумен. Този е доста по-тихичък, на места почти акустичен, и ако може да се вярва на анонса - пресъздава някои от най-специалните моменти на момчетата като група, които се описвали с една дума - магически.
Склонна съм да се съглася. EP-то, което е записано всъщност през 2008 за 3 седмици, има една много специфична атмосфера, близка до тази на страшните детски приказки. Слушайки новите им стари песни, в съзнанието ми изниква картина на дървена къща в заснежена гора и една бавно, но сигурно прокрадващо се чувство на безпокойство и тревога. Едно такова, каквото е в Танцът на Захарната Фея от Лешникотрошачката.
Настрана от специфичната атмосфера, композициите им този път завиват към алтърнатива.



И макар да не е Коледа, сега е по-подходящо време за слушането на Landmarks of Lunacy - студено е, мрачно и вали сняг. А утре има частично слънчево затъмнение, това между другото.

7.5/10

download

Има линк тук, защото милите англичани са го пуснали за свободно сваляне.

Коментари

Nostromo каза…
То не стига, че почти не виждаме Слънце, а сега и затъмнение. Радвам се, че поне ще е на 100% скрито от облаците. Така хем няма да ми пука, че е само на 86%, хем задникът ми няма да мръзне на покрива на работа.

Ей така се посреща новата година - с високо вдигната брадичка и гигантска доза необоснован оптимизъм! :D
Lu каза…
Е, айде сега. Аз го позяпах 1-2 минути, видя се идеално. Ако бях мюсюлманин, щях да го приема за знак от Аллах, беше си чист катурнат полумесец.
Иначе нагласата ти наистина е похвална. :D

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)