четвъртък, 14 януари 2010 г.

Track of the day: Hurts - Wonderful Life

Да благодарим на Тони за чудесната подсказка. ;)Тези, които разбират от хореография ще забележат страхотните движения, които мацката прави. Едно време в началното училище и ние танцувахме така, еееей!
Цялото видео напомня на онова славно време от средата на 80-те, характеризиращо се с думата "позьорщина" - когато е било модерно да си мистичен, хладен и арт по Европейски. Монохромен клип като псевдо-екзистенциалистките филми на 60-те, погледи вперени в далечината, роботизирани движения (не броим мацката, която явно танцува на друга песен), стайлинг като италиански манекени, звук а ла Lotus Eaters и Spandau Ballet - колко много носталгия по времената, когато се раждаше пост-пънка и колко много радост, че тази тенденция се върна. :D

Като се има предвид, че това ми е любимата ера от музикалната история, аз съм във възторг и още малко ще заплача от радост. Oh, joy! Пускам си пак клипа, мисля да разуча и движенията. ;)

PS.: Искам такава рокля! 
PS2.: Не само по заглавието, но и по някаква друга, необясним за мен причина се сещам за другия Чудесен Живот

5 коментара:

trakatumka каза...

Аааа, слънце, аз вярно, че днес страшно много циклих на тази вече любима песен, но всъщност първоизточникът е Шипкоффф - на него трябва да благодарим:))))

p.s. И аз искам такава рокля! :Р
p.p.s. Ама какъв хубав обмен на инфо правим само! :D

Lu каза...

да, значи all credits go to Shipkoff :) Да живее обмена! :D

Marmalad Shipkofff каза...

И аз искам такава рокля!:D

trakatumka каза...

Да, обаче снощи го нямаше втория послепис - връщаш ме детските ми години (how lovely!):))))

Радо и рокля...хихи, само ако обещаеш да направиш демонстрация!:P

Lu каза...

Искам фотосесия във FUNKY COLOURS - "Андрогинизмът като идеал на новото време или псевдо-транс-сексуалността - нови начини за изследване на мъжката сексуалност; отвъд Фройд, според Шипкоффф." :DDDD