вторник, 12 януари 2010 г.

These New Puritans - Hidden (2010)

Вторият албум на Тези Нови Пуритани след чудесния дебют Beat Pyramid оt 2006, Hidden, е странна, но очарователна смесица м/у хипнотизиращи барабани, средновековнозвучащи дървени флейти, хор, странни почуквания и малко бедния откъм певчески способности глас на вокалиста Jack Barnett.


genre: indie, rock, post-punk, new-rave, experimental

01 Time Xone
02 We Want War
03 Three Thousand
04 Hologram
05 Attack Music
06 Fire–Power
07 Orion
08 Canticle
09 Drum Courts–Where Corals Lie
10 White Chords
11 5Докато гледахте как младежа подскача като нестинарка, със сигурност ви е минала мисълта, че някой доста си е чопнал от Inertia Creeps. Е, ще им го простим.

Аз лично бих определила Hidden и като доста експериментален албум. Но упоменатия Jack Barnett явно е хвърлил карти и е парирал това ми твърдение в едно интервю, в което заявява, че музиката на These New Puritans е анти-експериментална. Това значело, че банди, които се самоопределят като експериментални, всъщност не знаели какво да правят и правели глупости с надеждата да се получи нещо интересно. При тях обаче не било така, понеже те прекрасно знаели какво и защо правят. Окей!

Други видеота не намерих, а в момента изобщо не ми се правят такива, така че предварителното слушане ще спре до тук. Ако решите да си изтеглите албума, ще трябва да се доверите на моята лична оценка (която в 95.7% от случаите е абсолютно акуратна) и да снишите малко очакванията, които вероятно сте придобили след слушането на We Want War. Не, това не е нещо революционно, не е нещо, което ще ви отвее главата; със сигурност обаче е нещо, което не сте слушали преди. Групата има потенциал и би могла да направи великолепни неща, но сякаш нещо ги спъва и се оплитат на ключови места.

При все това си струва слушането, и въпреки множеството си несъвършенства, албума успя да ми хареса и ще си го пускам пак.

7.2/10

1 коментар:

Ицо каза...

Това е страхотно. Тегля алума!