The Knife, in collaboration with Mt. Sims and Planningtorock - 'Tomorrow, In A Year'

Човек да не земе да напише, че ще разреди постовете и потичат реки от фийдове, които те информират за нови неща. Мама му и живот.

Та имаме нов материал от култовите The Knife, които този път са в колаборация с някакви други хора, които понеже ми е криво изобщо и няма да ги проверявам кои са, щото и без това не си струва.





















genre: оперна певица стои до далекопровод и от време на време нещо закачено на него дръчни

Tracklist:
CD 1
01. Intro
02. Epochs
03. Geology
04. Upheaved
05. Minerals
06. Ebb Tide Explorer
07. Variation of Birds
08. Letter to Henslow
09. Schoal Swarm Orchestra
CD 2
01. Annie’s Box
02. Tumult
03. Colouring of Pigeons
04. Seeds
05. Tomorrow in a Year
06. The Height of Summer
Bonus track
07. Annie's Box (alt. vocal)

Имаме, ако трябва да се изразявам в орехова черупка, модерна опера, базирана на Дарвиновия "Произход на Видовете" (wtf!?). Преди време изтече и Colouring of Pigeons, който ми се стори твърде прозаичен, за да се занимавам изобщо с него. Като се има предвид, че това е една от най-добрите композиции в албума, и другите още не са качени, щото той тамън е линкнат, нали, нека я сложим:


Втория диск е значително по-добър от първия, който е твърде монотонен и атмосферичен. На мен експерименталните неща напоследък хич не ми понасят понеже времето тече толкова бързо, че м/у събуждането и заспиването ми остава време само за 1 мигване и 2 кафета. Така че имам нужда музиката, която слушам, да е по-бърза, за да си създавам илюзията, че времето е бавно в сравнение с...нещо. Така или иначе тези ембиънт напъни не ме зарадваха, особено подхода от първия диск, който поставя слушателя в позицията на напушен тинейджър опрял ухо на трафопост.

Като заключение ще кажа, че не мога да дам оценка, защото The Knife ги обичам твърде много, за да им давам оценки, по-ниски от 7, а и не мога да оценявам неща, които не разбирам в известна степен. Затова само линк за преслушване (все още го няма по магазините), па ако ви хареса, ще си го намерите лесно след няколко дни.

линк за преслушване

edit: ей го на, появи се за сваляне

Коментари

stan каза…
Наистина трудничко се слуша целия. Обаче днес last.fm си пуснах просто да слушам the knife radio и вече няколко парчета от последния албум минаха и така се възприемат по-лесно. Може би на порции, в комбинация с други неща.

p.s. слушала ли си Tricky Tricky в Junior на Royksopp, където Karin пее? Това ми е track на седмицата! :))
Lu каза…
На порции може, ама 2-тата диска накуп е нечовешко! :) И аз от време на време си пускам някои от песните от втория диск.

Иначе Junior е страхотен албум, още като излезе го излушах, гласа на Карин не може да се сбърка. Благодаря все пак за препоръката. :)

Популярни публикации от този блог

Честит ми рожден ден!

3 години trains in the night

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)