Dan Le Sac - Space Between The Words (2012)

След помитащия соло албум на дуетната му половинка - Scroobius Pip, и Дан Та Шак отвръща на удара със свой проект, все пак винаги между тях е стояла частицата "vs.".


genre: electronic, hip hop, trip hop

01 – Long Night Of Life Feat. Merz
02 – Play Along Feat. Sarah Williams White
03 – Memorial Feat Emmy The Great
04 – Reprisals
05 – Tuning Feat. Joshua Idehen
06 – Good Time Gang War Feat. B Dolan
07 – Hold Yourself Lightly
08 – Zephyr Feat. Merz
09 – Breathing Underwater Feat. Fraser Rowan
10 – Break of Dawn Feat. HowAboutBeth
11 – Caretaker Feat. B Dolan And HowAboutBeth
12 – Beside
13 – Cherubs Feat. Pete Hefferan

Space Between The Words е описание на неговата роля в dan le sac vs. Scroobius Pip - докато Pip реди модерната си поезия със скоростта на картечница, Дан винаги е осигурявал адекватен бийт и електронен бекграунд. Тук той поема руля и успява да се разгърне като продуцент, колаборирайки с различни изпълнители, които са много различни като усещане. Последните са смес от вече наложили се имена (Merz, B. Dollan, Emmy The Great) и все още налагащи се (Sarah Williams White, Pete Hefferan). Резултатите са впечатляващи - слушайки албума, пред слуха ми се разгърна богата гама от влияния, която отпраща Разстоянието Между Думите в онази графа албуми, на които слагам печат "майсторски направено". Нищо не е чист хип хоп, нито чиста електроника, нито чисто каквото и да е друго. Всяка композиция се люшка между границите на няколко стила, опирайки понякога в психаделия, понякога в кисела трип-хоп джазаовост а ла Portishead, понякога в sadcore депресия, както е в Cherubs - кавър на едноименната песен на една страхотна банда - Arab Strap. Първият сингъл с клип е към Play Along; не знаех за клипа и вчера, когато си пуснах албума за първи път, си помислих, че точно това трябва да се издаде с клип, децата ще си паднат. Аз не останах по-назад, де.


Като цяло останах очарована от рожбата на dan le sac (пише се с малки букви, понякога го "оглавнявам", щото не мога да почна изречение с малка буква). Дан доказва, че не е втора цигулка в le sac vs. Pip и е музикална сила, която трябва да се вземе предвид. Не можах да реша дали е по-добър или по-лош от последното соло на Пип, затова му слагам същата оценка.

8.2/10

Коментари

Популярни публикации от този блог

Top 30 Albums of 2016

Foals - Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1 (и честит рожден ден на блога)

FFS - FFS (2015)