Woodkid - The Golden Age (2013)

На 19.03 официално излезе дебютният албум на Woodkid, който беше едно от най-чаканите заглавия за тази година.
Вместо да задълбавам в разнищване на дългосвирещата музикална творба, аз ще обърна внимание на нещо с по-голяма значение, според мен - а именно смелата ми теория, че Йоан Лемоан е съвременното превъплъщение на граф Сен Жермен.

genre: baroque pop, chamber pop

01 – The Golden Age
02 – Run Boy Run
03 – The Great Escape
04 – Boat Song
05 – I Love You
06 – The Shore
07 – Ghost Lights
08 – Shadows
09 – Stabat Mater
10 – Conquest Of Spaces
11 – Falling
12 – Where I Live
13 – Iron
14 – The Other Side

Кой беше чувал за Лемоан доскоро? Как така изведнъж изскача отникъде и се изстреля в орбита?
Завършва илюстрация, но снима майсторски клипове и прави бароков поп с разкошни инструментални аранжименти. Това ли се учи по илюстрация, бе?!

Аргумент номер 1:


Аргумент номер 2:

И двамата са разностранно развити личности с неясен бекграунд. Смята се, че Граф Сен Жермен е имал около 80 псевдонима на различните места, където е пребивавал. За Woodkid сме наясно само с името и творческия му псевдоним, но кой знае още колко има! Впрочем Antony Hegarty е вероятност, която може да се вземе под внимание.

Аргумент номер 3:

Сен Жермен е написал немалък брой класически произведения. Woodkid, oт своя страна, аранжира композициите си в бароков/раннокласически стил - Сен Жермен също е творил в 18-и век, където двете се застъпват. Съвпадение? Не мисля.

Аргумент номер 4:

За Сен Жермен не се знае много като произход, как точно се е издигнал в обществото и откъде е придобил всички знания и умения, каращи Волтер да го окачестви като "мъжа, който знае всичко". За Лемоан също не знаем много, освен че от нищото някакви супер важни хора му поверяват супер важни задачи в режисурата на клипове за Лана Дел Рей, Риана, Тейлър Суифт и Кейти Пери.

Аргумент номер 5:

Графа е много знакова фигура в света на окултизма и мистицизма. Много автори му приписват магически сили.
Woodkid също не е чужд на мистиката, доказателство за което се намира в многобройните препратки и символи в клиповете му.

Мисля, че тези аргументи са достатъчни, за да накарат един трезвомислещ средноинтелигентен човек да събере две и две. Ако не сте от тези хора, изгледайте трите му разкошни клипа наведнъж и помислете пак.








7.8/10





Коментари

пенчу каза…
откакто реших да спра да го игнорирам почти само това слушам.
Lu каза…
Хубаво си решил. :)

Популярни публикации от този блог

Честит ми рожден ден!

3 години trains in the night

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)