Suede – Bloodsports (2013)

2013 вече официално е година на изпълнителите от моята младост, като "младост" е доста разтегливо понятие, но да не издребняваме.
Дългоочакваното дългосвирещо завръщане на Suede вече е факт и - учудващо - то не е посредствената агония, която очаквах. Албумът си е изключително приличен, и връща групата към славните времена на Dog Man Star и Coming Up. Даже обложката ми прилича на някакъв своеобразен микс от двете.
Е, за положителния прием едно рамо удря и хълкоподобната носталгия, която при чуването на специфичния хълцащ бретандерсънов глас разкъсва ризата на стопроцентовата обективна критичност, но от това зависи просто дали албумът ще ви хареса много или супер много.
Въпреки че мнозинството от членовете на Suede катурнаха четиридесетте, тяхната музика все още звучи свежо и кара колената на женската част от публиката да омекват, а фрази от сорта "and I need you more than you need to be needed" утежняват положението допълнително.
За пълен енджоймънт, препоръчвам слушането на албума по гел, разкопчана черна риза и наистина впити джинси. Това за джинсите е майтап, пазете си органите.

genre: alternative rock, britpop

01. Barriers
02. Snowblind
03. It Starts And Ends With You
04. Sabotage
05. For The Strangers
06. Hit Me
07. Sometimes I Feel I’ll Float Away
08. What Are You Not Telling Me?
09. Always
10. Faultlines


7.9/10

Коментари

Unknown каза…
Можело значи. :) Абсолютно всички песни ми харесаха страшно много, обаче просто няма как да се доближат до каквото и да е от последните 25 минути на Dog Man Star.
Lu каза…
При такива групи е ясно, че не може пак да държат същото ниво като едно време, ама поне да не се излагат. Suede не само, че не се излагат, ами слагат и доста отгоре. Досега не съм попадала на негативно мнение за Bloodsports, което си е постижение. :D
sekamo каза…
Много силни, много Suede...
И нека са си впити! джинсите, де ;))
Lu каза…
Хахахаха! Е, добре, айде, впити да са. :D

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)