Garbage – Not Your Kind of People (2012)

Възрадвайте се фенове на Garbage и леко поувяхналата, но все още прекрасна Шърли Менсън, която всички помним от епогея на кариерата и като прелъстителна червенокоса виксен през втората половина на 90-те. Дори на 30 тогава, тя се държи като на 20, но коя съм аз да я съдя. Сега за албума: след едно слушане нямам никакво желание да си го пусна пак; твърде ми е безличен, изкуствен, не на място, и още няколко по-груби определения, които ще ви спестя. Пускам го само защото много хора го чакаха. Не бе, не е толкова зле, просто мисля, че са се поизчерпали като група, не предлагат нищо ново и свежо и лежат на стари ларви... ъъ, лаври. Че е слушаем - слушаем е, на места даже е добър, ама са доста под летвата, която сами вдигнаха в миналото. Оценка нямам идея каква да му дам, но (почти) със сигурност няма да се класира в топ 30 албумите на края на годината, така че все тая. Not Your Kind Of People се оказва Not Your Kind Of Adequate Music, иначе срещу хората нямам нищо против, особено към Butch Vig, заради чиято работа бих му връчила свой аналог на наградата, която Дейв Грол получи от NME. Hint: за "godlike genius" говоря.

genre: alt rock

01 – Automatic Systematic Habit
02 – Big Bright World
03 – Blood For Poppies
04 – Control
05 – Not Your Kind Of People
06 – Felt
07 – I Hate Love
08 – Sugar
09 – Battle In Me
10 – Man On A Wire
11 – Beloved Freak

Коментари

Silver каза…
О, това го чаках от години. :) Дано все пак да не е чак такова разочарование. Ще намина пак като го чуя. 10х за предупреждението. :)
Lena каза…
Ouch Lu. It's not that bad~ I do agree that it brings nothing new but it's not bad. I really like automatic systematic habit
мартин щ каза…
Каквоо? O.o

О-бо-жавам Not your kind of people.
Той е автентичен, изпипан и сладостен куп от най-важните качества, които правят Garbage уникални.

Съветвам те да му дадеш още поне един шанс. След това всичко тръгва само (:
Silver каза…
Ок, пълен боклук - и в добрия и в лошия смисъл, но ако не беше, нямаше да е... ъм... Боклук. :) В крайна сметка е точно каквото се очакваше. Има 4-5 неща, които музикално са много гот и т.н., обаче просто в нито един момент не се заслушах кви ги пее Шърлито.
Lu каза…
@Lena: Yeah, maybe I was a little harsh with the album at first, it's not that bad really. That's what happens when big hype meets reality. Yesterday I listened to it a couple of times and it starts to grow. I'm not sure if it is because it's good or is it because I'm getting used to it. :D

@мартин щ: Дадох му, виж редовете по-горе. Може и аз да съм се променила. Проблема май е, че не виждам развитие, пък държа на тия неща при една група.

@Silver: И по-добре, неща като римуването на sense и innocent, fire и wire ме карат малко да се свия в стола си. Добре че е Шърлито и нейния прелъстителен тембър, че хората да не се заслушват в текстовете.

Популярни публикации от този блог

Top 30 Albums of 2016

Foals - Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1 (и честит рожден ден на блога)

FFS - FFS (2015)