петък, 10 септември 2010 г.

The William Blakes - The Way Of The Warrior (2010)

Какво можем да очакваме от група, кръстила се на един от най-оспорваните и възхвалявани творци, пръкнали се от Острова? Най-малкото нещо интересно.

genre: new wave, melodic, pop, alternative

1. Caves And Light (04:08)
2. Dark Hand (03:41)
3. Golden Dawn (04:48)
4. Mountains And Valleys (04:00)
5. Come Closer (04:19)
6. The End Of The World (04:20)
7. The Way Of The Warrior (04:41)
8. Pocahontas (04:20)
9. Forest Spirit (03:05)
10. Three Brothers (Trois Frères) (02:04)
11. The Next World (03:53)
12. After The Kill (04:23)
13. The Sun (05:06)

The William Blakes са датчани. По собствените им думи, група като тяхната никога не би успяла да издаде албум в Дания. По тази причина хорицата решили да си сформират собствен лейбъл, за да се самоиздават. Бахти пичовете.
Настоящия албум е създаден с помощта на Jon “Joshua” Schumann, работил преди това с Kent, Mew и Kashmir. The Way Of The Warrior мога да го определя само като нещо средно между Duran Duran и Toto. Поредния чудесен представител на осемдесетарския ривайвъл.Групата си имали лаф - ако издадат гаден албум, просто ще запишат нов. В този случай не се налага да бързат, албума е чудесен. Открояват се няколко по-добри песни, някои са посредствени, но като цяло албумът ми направи добро впечатление и днес си го повъртях доста. Предполагам и завбъдеще ще е така.

7.3/10

PS.: Хвърлете едно око на картините на William Blake, ако не сте го правили. Много са добри и доста изпреварили времето си.

12 коментара:

Анонимен каза...

картини ли? това да не е пича дето нарисува карикатурите на Мохамед? :)
Само питам, нали датчанин беше.
Иначе симпатична група от страната на Легото и орките.
Ако не на блек, поне ревю на готик метъл банда ще направиш ли? :P
:D

Anton Terziev каза...

Благодаря за ревюто, групата кефи!
А БЛейк е оня гениален пич от осемнайсти век, от чийто поеми(освен художник е бил и поет),Doors си гепват името, а понеже картините му са наистина жестоки, мистични, Томас Харис го шибва в завършека на трилогията си за Ханибал- "Червеният дракон".

Lu каза...

@Ламот: не е това пича. Пича, както Антон разясни, е живял доста по-отдавна, а и написах, че е от Великобритания. Ще трябва да те разочаровам, ама и готик не слушам от много време насам. :D Изобщо какъв е тоя зор с метъла?

@АТ: аз съм по-впечатлена от картините му, отколкото от поемите, което по-никакъв начин не ги омаловажава. Благодаря за допълнителното инфо, не бях наясно откъде Doors са си взели името. :)

Анонимен каза...

еъм, Лу, аз се шегувах все пак :)
Всъщност Блейк е един от най-известните британски поети и е пич, защото бая е критикувал религиите. :) Надявах се да го споменете :)
Само да добавя, че книгите за Ханибал Лектър са 4, тъй че това се води тетралогия, а Блейк е инспирирал и Филип Пулман, Пратчет, Фармър и др. :)

трябва да направим облог, ако аз спечеля, ти ще направиш ревю на някоя метъл група :Р

Lu каза...

За какво да е облога? :D

Иначе Блейк е критикувал религиозността, но не и религията по принцип. Самият той е дълбоко религиозен, като неговите възгледи спадат по-скоро към мистицизма, не към конвенциаоналното християнство.
Много сте ерудирани всичките, карате ме да се чувствам глупава. :P

branditi каза...

ерудицията без уикипедия, днес няма:)

cinemascrotum каза...

Много точно. Дори аз иглеждам умен отстрани, след като съм злоупотребил с търсачката на Google. :)

Lu каза...

Разбивате ми илюзиите. :(

branditi каза...

апропо, повечето named after celebrities банди са си избрали политици, като Dead Kennedys, Franz Ferdinand, The Churchills и Elvis Hitler(!!)и по-рядко кунст/сай-фай гений, като Денди Уорхолс и TEsla:)

Lu каза...

Сега това в Уикипедиа ли го прочете? :D

branditi каза...

интуицията ти няма милост!

Lu каза...

Е, чак до интуицията не се наложи да прибегна, просто погледнах няколко коментара по-нагоре. :)