сряда, 29 септември 2010 г.

Engineers – In Praise of More (2010)

Engineers са първата група, която издава втори албум в рамките на краткото съществуване на блога ми. Royksopp не ги броим, понеже Junior/Senior е концептуален и е фиктивно разделен на 2 албума. За тези, които не ме следят от сравнително скоро, припомням - Three Fact Fader е превъзходна творба. In Praise of More идва 15 месеца по-късно, с обновен звук и обогатен състав на групата.

genre: indie, alternative rock, shoegaze

01. What it’s Worth
02. Subtober
03. Las Vega
04. Press Rewind
05. There Will be Time
06. To An Evergreen
07. Twenty Paces
08. In Praise of More
09. Nach Hause

Новото попълнение в групата е германският електронен гений Улрих Шнаус. Електрониката, която неговото участие внася, придава една допълнителна дълбочина на иначе дълбокия звук на Engineers. In Praise Of More е богат, многослоен, емоционален и атмосферичен запис, който в своите 35 минути минава през няколко жанра, но накрая остава усещането за добре стикована творба. Лошо е, че няма отявлени хитове като в предните албуми, и със сигурност е по-слаб от тях. Предполагам ако продължат в същата насока, следващ албум би бил изключително добър, след като се научат да плуват в странните води на психаделия, електроника, инди рок и shoe gaze, в които са скочили.
При все това In Praise Of More е още един добър албум, който затвърждава статуса на Engineers като способна и сериозна група.


Engineers - In Praise of More (from In Praise of More) from Kscope on Vimeo.


7.3/10

P.S.: Ако не сте чули Three Fact Fader, кво чакате още?

Няма коментари: