Hurts - Happiness (2010)

Are you ready to get hurt?

genre: synthpop, new wave, alternative, pop

1. Silver Lining
2. Wonderful Life
3. Blood, Tears & Gold
4. Sunday
5. Stay
6. Illuminated
7. Evelyn
8. Better Than Love
9. Devotion feat. Kylie Minogue
10. Unspoken
11. The Water
12. Verona (hidden track)

Наистина не очаквах толкова силен дебют.
Наистина, Wonderful Life ми се стори феноменална, когато я чух, но...
Малко ми е трудно, щото още малко ще се просълзя. Ако "вече не ги правят като едно време" ви е любима фраза, ще трябва да я забравите.
НАПРАВИЛИ СА ГО КАТО ЕДНО ВРЕМЕ!!!
Може да сте гледали стария клип, но новия е къде, къде по-...




Кво значи едно време? Едно време значи 80-те и най-добрите години на британския ню-уейв. Hurts по един много мил начин напомнят на Depeche Mode, Simple Minds, New Order, Talk Talk, Lotus Eaters, Pet Shop Boys и каквото още ви е на душа от онова време. Музиката на Hurts носи същия заряд, вокалите са чисти и чудесни, синтезатора те пробожда право в сърцето, а текстовете са доста елегантни. Това последното може да се каже и за външния вид на групата - като от списание са. Ама аз и без това имам слабост към добре сресани мъже в тесни костюми...
Песните от албума са невероятно мелодични и catchy; някои това може да ги подразни като твърде сладникаво, но мен искрено ме радва. Звучат едновременно много жизнерадостно и много тъжно. Пресъздават онзи вид тъмна романтика, която е толкова характерна и толкова харесвана в ню уейва. В същото време успяват да формират в гоялама степен свой собствен звук, който въпреки препратките към упоменатите музикални герои на 80-те, е интересен и неочакван.



Вокалистът Theo Hutchcraft не ви ли прилича на Robert Patrick в Терминатор 2?

Интересна е и колаборацията с Кайли Миног, която ни връща към времето когато тя беше гадже на Майкъл Хътчинс. Майкъл Хътчинс отдавна го няма, а Кайли поостаря; Devotion за 4 минути ни кара да забравим тези факти. Сега към другото официално видео - Better Than Love.



Изобщо Happiness е чисто меломанско щастие. Един от албумите на годината със сигурност, а това, че е и дебют му печели допълнителен респект.
Ню уейва, бидейки музика извън времето, ще си звучи покъртително независимо след колко години. Мисля, че и с този албум ще стане така.
Ако всичко ново е добре забравеното старо, мога ли да помоля да ни се припомня само от хора, талантливи поне колкото Hurts?

8.5/10

Коментари

Nostromo каза…
Много ми удрят на A-ha, особено с Illuminated. Визионерски наистина са много близо до Депеш.

Ще се въртят... :)
Flip каза…
Да, това е супер дълго чакан албум! EP-то им Wonderful Life се върти от началото на годината и като цяло доста вдигна репутацията им като банда. Wonderful Life - страшно парче. Devotion, с Кайли, е доста силна песен! Дано издадат ремикс албум :)
powx каза…
Днес го чух и ми се стори изненадващо приятен. При това без да имам някакви предварителни очаквания.
bungle каза…
Ох и тук да кажа - албумът е велик. :) От мен получава 10, приятен, неангажиращ, нежен, превключващ ме на романтична вълна. "Stay", "Evelyn", "Devotion" и "Sunday" са моите фаворити. :)))
Този коментар бе премахнат от автора.
Супер е групата, както и ревюто!
клиповете на Hurts също са пипнати. След дебюта на Temper Trap, не мислех, че ще харесам толкова скоро друг.

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)