събота, 9 май 2009 г.

За тениските с групи и фешъна

Мисля, че е тъпо.
Не, че тениските с групи са тъпи, напротив. Няма нищо по-хубаво от това да си купиш тениска на любимата група и да си я носиш. Тъпо е, когато носиш тениска на група, за която нямаш идея, само защото е модно. Тази тенденция се появи преди няколко години и все още е актуална. Не си го обяснявам. Да вземем например VashtieНе, не мисля, че тя някога е слушала Slayer. Ало, мацко, много те харесвам теб и това, която правиш, ама айде малко по-сериозно!

Пример от родната сцена: мярнах преди няколко години на някакъв live Руши носи тениска Iron Maiden. Как мислите, дали ги слуша?

Или Дейвид Бекам: с тениски AmplifiedНе бих имала нищо против Amplified ако не прокламираха точно тая идея, че тениските с рок групи са тренди. Даже щях да си взимам тяхна тениска с Дейвид Бауи. Разликата е, че аз наистина съм фенка на Бауи.

Видях оня ден в един магазин на Витошка изложена добилата широка популярност тениска на RamonesПредставям си как някой гъзар ще иде и ще си я вземе, нямайки бегла идея какво аджеба е "Ramones". Същата работа като Че Гевара брандинга - пълна гавра.

Аз съм възмутена и пледирам за малко повече адекватност - от страна на стилистите, производителите и потребителите.

5 коментара:

Геновева каза...

то в това му е чара, иронията, тениските на Слейър да ги носят не само потникосматидебелаци

+
не разбирам защо трябва да съм фен на London Calling, ако просто ме кефи обложката и искам да си я правя на тениска

Lu каза...

Ами значи аз тоя чар не го разбирам. За мен носенето на тениска на група е равносилно да си фен на групата. В противен случай мисля, че е безмислено. Опорочава се някак си идеята... :)
Btw, не само потникосматидебелаци слушат Slayer. ;)

Marmalad Shipkofff каза...

Точно за това си мислех и аз днес в автобуса... :) Има нещо, което ме дразни в цялата работа с тези тениски ама и аз не знам какцво е точно...

gad каза...

Между другото Slayer са доста популярни сред негрите в USA :) Дори и рапъри ги слушат.

Lu каза...

Това ми звучи като негър-скиор. :D