Tamaryn - Dreaming The Dark (2019)


1 Angels of Sweat
2 Terrified
3 Path To Love
4 Fits of Rage
5 Paranoia IV
6 Victim Complex
7 You’re Adored
8 The Jealous Kind
9 Dreaming The Dark

Що е то: Tamaryn Brown, от Нова Зеландия, пренесла се в Щатите преди 11 години. Живяла е в градчето North Bend, където са снимали Twin Peaks. Не знам каква е атмосферата извън серала, но звучи като добро място за артист като нея. Dreaming in The Dark е четвърти албум за формацията.
Защо да го чуете: Защото е едно от най-добрите неща, които ще чуете тази година, нищо, че е още април месец. Тамарин почна от шугейз с първите 2 албума, започна да завива към дрийм поп/ню уейв места с Cranekiss, и в Dreaming In The Dark разгръща покъртително силен и драматичен готически синтпоп, основан на един изключително мощен, плътен и въздействащ глас, обезпечен от класически 80-тарски синтезаторен арсенал. Албума отмята всички изисквания на образцов албум от златните години на ню-уейва и е неописуемо удоволствие за любителите му. Всяка песен би могла да е сингъл без никакви угризения,  и аз още не мога да повярвам как тази жена не е добила по-широка известност и пари, че да снима един приличен клип. Клиповете не стават, не мога да си кривя душата. Но пък кой ти ги гледа, само уши трябват за тая музика.
Споделя, че слушала Lil Peep, докато работела над Dreaming In The Dark. Интересно се е получило.
Тук ви пускам линк към целия 37-минутен албум в ютуб, щото някой добър човек го е качил и искам да го чуят възможно най-много хора.

8/10

Коментари

Популярни публикации от този блог

Foals - Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1 (и честит рожден ден на блога)

Top 30 Albums of 2016

King Krule - 6 Feet Beneath The Moon (2013)