понеделник, 23 юли 2012 г.

VA – Just Tell Me That You Want Me: A Tribute To Fleetwood Mac (2012)

Много кавъри са правени на песни на Fleetwood Mac, но цял албум трибют май не се беше пръквал. Ето че и това стана и за разлика от разни съмнителни трибюти на немски лейбъли, включващи световнонеизвестни и гаврещи се с оригиналите формации, тук отбора е звезден. Това, обаче, не гарантира непременно забележителни резултати и добрите кавъри тук са по-скоро изключения, отколкото правило.genre: indie rock, va

01 – Lee Ranaldo Band Featuring J Mascis – Albatross
02 – Antony – Landslide
03 – Trixie Whitley – Before The Beginning
04 – Billy Gibbons & Co. – Oh Well
05 – Best Coast – Rhiannon
06 – The New Pornographers – Think About Me
07 – Marianne Faithfull – Angel
08 – Lykke Li – Silver Springs
09 – Karen Elson – Gold Dust Woman
10 – Matt Sweeney And Bonnie ‘Prince’ Billy – Storms
11 – Washed Out – Straight Back
12 – Tame Impala – That’s All For Everyone
13 – Craig Wedren With St. Vincent – Sisters Of The Moon
14 – The Kills – Dreams
15 – Gardens & Villa – Gypsy
16 – The Crystal Ark – Tusk
17 – MGMT – Future Games


Най-крещящия пример за бездарен кавър е този на най-известната песен на FM - Dreams. Алисън Мосхарт се беше изцепила, че никой не бил уловил същността на песента и нямало хубав кавър. Тя, видите ли, я била усещала и успяла да предаде емоцията и заряда на композицията. Усетила е тя, гъза си е усетила, кавъра не е нищо особено и почти нищо от красотата на оригинала не усещам. Патка.
Като добри примери мога да посоча страхотния кавър на Landslide от Antony Hegarty познат ни от Antony And The Johnsons. Мислех си, че по-добър кавър от този, който Smashing Pumpkins направиха, не може да се получи. Е, все още си мисля така, но версията на Антъни ме кара да се замислям от време на време.
Други добри попадения са версиите на Lykke Li, Best Coast, джакуайтовата жена-модел Karen Elson. Но дори и те спадат към графата so-so. Абе като цяло можете да живеете пълноценно и без да сте го чули.

Няма коментари: