понеделник, 30 юли 2012 г.

Flashback: The Chemical Brothers - Elektrobank (1997)

В духа на олимпийския... дух, ви пускам страхотното видео на Elektrobank от 97-а. Chemical Brothers вероятно са формацията с най-много безсрамно добри клипове на глава от дискографията, и ми беше трудно да избера кое точно да ви пусна. Струва ми се, че Elektrobank е въртян много по-малко от Hey Boy Hey Girl, Let Forever Be, Out of Control, The Test и Get Yоurself High. Да, не се стърпях да ви ги изсипя всичките и този пост спокойно може да бъде приет като the-chemical-brothers'-videos-tribute, ама всеки път като ги гледам съм "wow".
Настоящия клип е дело на Spike Jonze и е вероятно най-добрия му. В него виждаме състезание по гимнастика - някакъв мелез между спортна и художествена - в който главната роля се изпълнява от бъдещата бивша жена на режисьора - София Копола. Моментът, в който вижда майка си и по устните и се чете "Muuum?!", е безценен. Преходите към кадрите с дубльорката са малко куци, но да не издребняваме.
Много ме кефи, че Tom и Ed обичат да присъстват в клиповече си за съвсем малко и косвено, както е в случая.Няма коментари: