събота, 4 юни 2011 г.

Coldplay - Every Teardrop Is A Waterfall (new single)

Тази сутрин по радиото чух песен, която почна като Underworld, после изненадващо се появи Крис Мартин с неговия характерен глас. WTF, помислих си. Еми кво - новия сингъл на Coldplay.Всъщност оказа се, че игривия синтезатор в началото е взаимстван от Peter Allen и неговото I Go To Rio.
Засега мисля, че не съм против.

11 коментара:

Valkocompany каза...

Ето това очаквах :)

Silver каза...

Какво им става на тез момчета? Първо онова коледно недоразумение, сега това... Нали целият им албум няма да е такъв шит? Искам депресия и ръш на кръв в главата.

Ицо каза...

На мен също ми допадна и ... кое радио слушаш? :)

Lu каза...

Val: :) и сега доволен ли си?
Silver: Не знам дали си забелязал, но от едно известно време има тенденция да се правят позитивни и оптимистични албуми, стига с тая депресия. :) Иначе целият им нов албум щял да бъде по-електронен. За позитивен още не мога да кажа, Крис Мартин казва в някакво интервю, че "It’s supposed to be about life, the good stuff and the bad stuff. Everything.", както и "love, addiction, OCD, escape and working for someone you don’t like." Добавя също и че новият албум ще включва "a lot of uplifting stuff." Аз залагам на последното.

Ицо: Предимно Jazz FM, но Coldplay ги чух по Z-Rock. В България липсва инди радио, но тия горните 2 имат попадения доста често.

Silver каза...

Е кво да кажа, явно 2011 наистина ще е годината на 5-те албума ставащи за слушане повече от веднъж. Дано да ги докараме до толкова де.

Lu каза...

Аз отдавна съм ги докарала, ти докъде си? :D

Silver каза...

2 и то с ясното съзнание, че единият от тях е булшит. :)

Lu каза...

Чакай, че се размислих. Що само 2? И защо единия от тях е булшит? Нещо не ми излиза сметката (ти). :D

Silver каза...

Simple Math е булшита, който съм слушал десетки пъти. Небулшит е Реката на Гилемотите. Абе и разни други има, ама те се класират за приятни и това е.

Но основно настроението ми е провокирано от Елбоу и Радиоглавите, които много, ама много ме разочароваха. Особено първите.

Lu каза...

Булшит викаш? С друго впечатление останах от ревюто. :)
Иначе, за да се подготвиш психически, преслушай това, това и това. Никога няма да се върнат към звука от A Rush Of Blood To The Head. Major Minus май е добра, обаче.

Silver каза...

Просто не е истина колко никой нямаше да им обърне грам внимание в момента, ако нямаха вече името зад гърба си.