сряда, 20 април 2011 г.

Red Snapper - Key (2011)

Довчера бях забравила, че Red Snapper съществуват. Те хората изкарали нов албум.

genre: electronic, downtempo, trip-hop, acid jazz

1.In Your Backs
2.Chimee
3.Biffa Bacon
4.Jack
5.Spikey
6.Architectronic
7.Take Your Medicine
8.Loveboat
9.Eye Liner Stab
10.Great First Touch
11.Racing Snake
12.Off Balance
13.Fat Roller
14.You Read My Cards Wrong

Албума е доста омешана работа, като на моменти бие на Morphine, на моменти на The Cinematic Orchestra, на моменти на някакъв пост рок (тук възможните имена са много), на моменти на нещо друго. Последното, което помня от Red Snapper, е Our Aim Is To Satisfy, ама и него не го помня много, щото беше отдавна. Сега виждам, че от 2008-а имат още някакъв албум, който очевидно съм пропуснала да чуя, така че не мога да се изкажа дали и какви изменения са настъпили в звученето им. В крайна сметка важното е, че албума е доста приятен за слушане. В него можем да чуем и вокалите на Gavin Clark, който работи с UNKLE.7.3/10

2 коментара:

Анонимен каза...

Отдавна ги следя изкъсо, всъщност точно тези не съм преставал от 1вия албум още - имам се за голям почитател. Дълго време се лутаха в търсенето на образ след раздялата през 2002, имаше други проекти, събрани са отново от 2008, но с разлики в състава - вече няма вокалисти. Key трябваше да излезе оше 2010 по това време, но едва сега е факт. За него мисля, че ще трябва да разчита повечко на нови фенове, щото (класически) 90тарски снепър почти не остана. Сега и този рок малко ме издразни. Давам му 6/10, а най-много пъти чух Architectronic, това е моят фаворит като че ли.
Всичко което пиша обаче не означава, че са по-малко велика банда и продължавам да мечтая как подскачам на Hot Flush или The Tunnel, изсвирени на живо у нас.

+ поздрави за ревюто!

Lu каза...

И аз си припомних разни стари неща тия дни и наистина Key е доста рок, както правилно отбеляза. Отначало и на мен ми се стори по-слаб, но след няколко слушания почват да се откриват разни много радващи моменти.
Иначе ревю е силно казано, но все пак благодаря. :)