Röyksopp - Senior (2010)

"Старост - нерадост" са казали мъдрите хора. И са били напълно прави. Втората част от иначе цялостната концептуална творба на Royksopp, хич не ме зарадва...


genre: electronic, ambient

1 … And the Forest Began to Sing
2 Tricky Two
3 The Alcoholic
4 Senior Living
5 The Drug
6 Forsaken Cowboy
7 The Fear
8 Coming Home
9 A Long, Long Way

Доста забавих поста за този албум, но истината е, че се разочаровах. След силната първа част Junior, очаквах нещо дори по-добро. Senior трябваше да е по-мрачен, по-сериозен, по-зрял, а той е чисто и просто по-скучен. Нито една песен няма текс, всичко е инструментали. Нито една песен не ме накара да зяпна и да си помисля oh shit!. Композициите са средна хубост, клонящи към приятни. Хубавото на Royksopp е, че не могат да направят нещо неслушаемо. В най-лошия случай композициите им са "приятни". Аз обаче съм разглезена и изобщо не съм доволна, затова ще спра до тук.

Ако обложката ви озадачава, хвърлете око на това промо видео:



А това е preview:



P.S: This Space се оказа жертва на спекулация и не е част от албума. А би трябвало...

6.7/10

Коментари

Ivaylo Nikolov каза…
на мен много ми хареса. звучат ми плътно и най-после са се отдалечили от комерса, което им беше малък проблем... не, че няма да са продаваеми и сега...много, много ми харесва този албум, но си права - Junior е изпипана и перфектна работа, можеше и тук да има някои вокалчета за разнообразие или поне още тракове :/ :р
Анонимен каза…
Аз харесвам предимно първите им два албума и двете песни с Карин Андершон. Епични са!
На ушите ми им трябват повече време за да дадат своето мнение, но определено съм разочарован, че не са включили пак Карин :(
Nostromo каза…
Помня, че си ги бях набелязвал, но от този албум нещо не се трогнах... Малко извън темата, но заради това, сега дърпам дискографията на Morphine. Трябва да е заради джазовия съпровод... :)
Lu каза…
Иво, аз харесвам комерса в Royksopp. Call me комерсиална, ако трябва. :D

Ламоте, Карин не е слънце, че да огрее навсякъде. :)

Ностромо, съчувствам ти, че откриваш Морфин чак сега, но по-добре късно, отколкото по-късно. Приятно слушане, малко ти завиждам, че вселената им тепърва се разкрива пред теб. :) Иначе и на мен The Night ми е една от любимите им творби.
Nostromo каза…
Ами аз в музикално отношение обикновено съм на опашката, което в друг смисъл би означавало, че нищо не остава за мен, обаче в дигиталния се оказва, че така подбирам само най-стойностното, минало през мелачката на времето и критици, като теб. Тъй че някак си не се чувствам прецакан... :)

П.П. Всеки път се каня да ти напомня за проверката с думи и в този ти блог и все забравям... :)
Lu каза…
А, проверката с думи... последно като ги гледах нямаше нищо фрапиращо, както в твоя и други свързани блогове, но може и да са се променили нещата. Ако изникне нещо зрелищно, ще се чуе. :)
Ivaylo Nikolov каза…
...и очаквайте в следващия албум Tricky Three, в което може би ще включат Карин :D обожавам я тази жена, ей!! наистина си трябват още колаборации с нея :)
Анонимен каза…
Има нещо...някъде там.

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)