петък, 30 юли 2010 г.

Arcade Fire - The Suburbs (2010)

Дългоочакваният 3-и (4-и, ако броим EP-то от 2003) албум на Arcade Fire вече имаше възможността да погали слуховия апарат на многобройните им фенове и музикалната критика. След като и едните и другите го обявиха едва ли не за второ пришествие в музикалния бранш, "албум на десетилетието", един от най-добрите албуми ever и още куп очевидни нелепости, аз се бях приготвила наистина за нещо изключително. Guess what... не го получих.

genre: indie, rock

01 The Suburbs
02 Ready to Start
03 Modern Man
04 Rococo
05 Empty Room
06 City With No Children
07 Half Light I
08 Half Light II (No Celebration)
09 Suburban War
10 Month of May
11 Wasted Hours
12 Deep Blue
13 We Used to Wait
14 Sprawl I (Flatland)
15 Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
16 The Suburbs (continued)

Наистина нямам особено желание да коментирам албума, след като в мен се прокрадва еретичното чувство, че не го разбирам. Не видях никъде оценка по-ниска от около 8/10, като повечето бяха доста по-високи. 2 вечери подред се мъча да го асимилирам, надявайки се на някакъв вид просветление относно това защо The Suburbs се е оказал такъв феномен, но напусто. Продължавам да чувам един и същ звук, познат до болка от предни албуми. Няма нищо лошо в това Arcade Fire да направят албум, който да звучи като Arcade Fire, нали така? Е няма, ама няма и нищо забележително. Те са добри в това, което правят, това е. Албума е добър. Фанфари при споменаването му обаче не чувам.Rococo е прекрасна песен. Само дето 2-3 песни албум не правят, в случая имаме още 13.
Нещо се изнервих покрай всичките тия вълнения и може да ви оставя с впечатлението че албума е лош. Не е бе, албума е слънце. Просто мисля, че е доста надценен.Докато го слушам е "highly enjoyable", но все пак мисля, че бързо ще забравя да си пускам The Suburbs, и само шафъла ще ме подсеща от време на време.
Простете ми, фенове на групата и ти международна критико, но просто с мен не се получи както се очакваше.

7.5/10

Няма коментари: