сряда, 26 май 2010 г.

The Future Sound of London - Environments 3 (2010)

FSOL продължават серията си "Environments" правейки я трилогия с настоящия албум. 3-тата част е по-спокойна от втората, но също толкова отнесена. По принцип като чуя "ambient" и леко се изприщвам (вътрешно; не мога да ви обясня как точно става, но го приемете на доверие). FSOL-ския ambient обаче е от оня хубавия, дето все пак има някакъв замисъл и структура, и във философски вечери като тази идва перфектно.

genre: ambient, IDM, electronic, neo-classical

1. Viewed From An Obscure Angle (3:10)
2. Summer's Dream (4:16)
3. Sunken Ships (3:40)
4. The Empty Land (5:40)
5. A Glitch In Cellular Memory (3:21)
6. Recollection (3:22)
7. Accompaniment For Melodious Expression (3:05)
8. Absolution (3:39)
9. The Oldest Lady (1:19)
10. A Diversionary Tactic (3:07)
11. The Silent Place (2:52)
12. Out Of Sync Child (2:00)
13. Hall Of Mirrors (1:34)
14. End Of The World (4:35)
15. Sense Of Being (1:50)
16. Surface Water (3:42)
17. Heart Sick Chord (8:10)
18. Repetition Is A Form Of Change (1:45)

Градация освен в номерацията на изданията има и в обложките. Обложката на Environments 2 беше страхотна, признавам, но тази като я гледам направо ми капе мед на сърцето. Аз отивам да си взема бурканче, за да не отива зян меда, вие слушайте ето този семпъл:И да видите че съм готина, слагам още един семпъл. Ако бях още по-готина щях да кача видеота в ютуб и утре вероятно да ги свалят, а вие да кликате и да се чудите що нищо не излиза. Е, не съм, колкото-толкова. Истината е, че нещо съм изморена и не ми се занимава (да, знам че отнема 2 минути!), а и албума заслужава да си чуете композициите в тяхната цялост една след друга, щото това не са рандъм парчета чиито ред няма значение. Това си е просто една пиеса, фиктивно разделена на 18 части.Environments 3 е доразработка на Dead Cities от 96-а, вземайки части от негови парчета и семпли за своите нужди. Развитието идва, когато тези части от мъртви градове се дорисуват в малко по-различен стил от направеното, станат малко по-органични и една идея по-мистични. Ах, ние много либим мистиката! Така от мъртви градове те се превръщат в призрачни, а това е далеч по-интригуващо.

Понеже аз от ambient не разбирам много-много...
7.3/10

7 коментара:

Анонимен каза...

Една добра банда

иво каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
иво каза...

Много ме зарадвa с този пост:) Невероятни са, даже бих казал едни от законодателите в амбиента, заедно със Cell и Carbon Base Lifeforms, които имат също нов албум и горещо препоръчвам:)а аз си мислех, че само аз слушам такава музика..:))

Lu каза...

Абе аз както споменах не разбирам много от ambient, но Carbon Based Lifeforms съм ги слушала малко и н са лоши. Ще си намеря албума, мерси!

Понеже днес съм на таква вълна: Благодаря ти, Иво, че и ти не се свениш да изказваш мнението си често! :)

То като деня на благодарността стана моето... :D

иво каза...

:D Е, моля, няма за какво!
А амбиентът е невероятна музика:)просто трябва да й се даде шанс. През нощта vlc-то ми е пуснато и върви само амбиент, страхотно е усещането, после пчелички и тревички, и от утрото ти става още по-напушено:D и нещо по темата, да ти върна поздрава: http://www.youtube.com/watch?v=cyfpt4LpNAA * http://www.youtube.com/watch?v=AIg-8Wqcw3M

Lu каза...

Ooooooo, това Cell много хубаво бе! :о Хем ембиънт, ама и чилаут, аз много харесвам така. :) Сега излизам, ама като се върна си намирам всичко! Голямо благодаря! :)))

иво каза...

Относно Cell, ако има въпроси, питай, боготворя го този човек:)))