Jónsi – Go (2010)

Както наскоро писах, Jónsi Þór Birgisson от Sigur Rós ще изненада феновете си със соло албум. Той лийкна по-рано от очакваното (макар и с по-ниско качество), и е редно да ви информирам.

genre: ambient, indie

1. Go Do
2. Animal Arithmetic
3. Tornado
4. Boy Lilikoi
5. Sinking Friendships
6. Kolnidur
7. Grow Till Tall
8. Around Us
9. Hengilas

След последния албум на Sigur Ros, където Jonsi се осмелява да пее на английски, ето че запазва тази тенденция и в Go. Английски е силно казано, аз едвам успявах да хвана някоя дума тук-там, докато не си намерих текстовете. Като заговорихме за текстовете - те са с една идея по-ясни и разбираеми от предната му работа, което аз отчитам като плюс. Всичко звучи толкова невинно и по детски наивно, при все това очарователно. Истинската сила на Jonsi обаче се проявява в начина, по който използва гласа си, не толкова в нещата, които казва с него.
Слушайки Go, човек лесно се губи в пластовете, неравноделните ритми, изобилието от използвани инструменти и игривия фалцет на Jonsi.





random trivia: Go е продуциран от Peter Katis, който е отговорен за гениалните Turn On The Bright Lights и Antics на Interpol, соло проекта на техния фронтмен под псевдонима Julian Plenti, за албумите на набиращите скорост The National и за още някои чудесности.

7.3/10
свали


забележка: битрейта е 128-160, но засега това съм намерила. Като излезе с по-сносно качество, ще доложа.
edit: линка вече е оправен с по-качествен :) 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)