вторник, 28 август 2012 г.

Elbow – Dead In The Boot (2012)

Лятото свършва и това осезаемо се усеща на музикалния фронт, където от половин месец насам започнаха да излизат всякакви хубави неща.

Elbow са събрали прекрасни b-side-ове и редки извъналбумни песни (как, по дяволите, да кажа на български "non-album track"?), и са ги именували закачливо Dead In The Boot, като референция към първия им албум Asleep In The Back. Композициите са минорни и са като една дълга приспивна песен, която те обгръща в одеало от спокойствие и те праща в онова странно пространство на границата между съня и будното състояние. Събрани така, траковете стоят почти като албум и ако компилацията беше такъв, щеше да е по-добър от последния им. Всъщност на мен лично нищо не ми пречи да го слушам с тази нагласа, майната и на хронологията.


genre: alternative rock, indie rock, new prog

01. Whisper Grass (From Fallen Angel)
02. Lucky With Disease (From Newborn)
03. Lay Down Your Cross (From Not A Job)
04. The Long War Shuffle (From Leaders Of The Free World)
05. Every Bit The Little Girl (From One Day Like This)
06. Love Blown Down (From Fugitive Motel)
07. None One (From The Newborn EP)
08. Lullaby (From One Day Like This)
09. McGreggor (From Forget Myself)
10. Buffalo Ghosts (From Open Arms)
11. Waving From Windows (From Grace Under Pressure/Switching Off)
12. Snowball (From Help!: A Day In The Life)
13. Gentle As (From Leaders Of The Free World)По принцип не давам оценки на такъв тип рилийзи, но ако давах, на този щях да дам 8.2/10

2 коментара:

Silver каза...

Няма пак да натъртвам колко ме разочароваха Гарви & Co. последния път. Това ще го чуя, ама с надеждата да не се повтаря повече. :) Искам да тръгнат в някаква неочаквана посока, а не да забиват в традиционното ръкомахане към публиката.

Lu каза...

Натъртвай на воля, бе! Даже като чуеш и настоящото, можеш да се върнеш и отново да натъртиш, ако сметнеш за необходимо. :D