понеделник, 10 октомври 2011 г.

Born today - 10.10

1. Giuseppe Verdi
Вижте кво правят германците. Creepy.


2. Thelonious Monk - американски джаз пианист и композитор. В книгата "The Penguin Guide to Jazz" бил наречен "one of the giants of American music", което не е далеч от истината.

12 коментара:

Lammoth каза...

Много оригинална интерпретация на Верди, браво на швабите! Creepy indeed :))

Nostromo каза...

За Монк наскоро бях гледал документално филмче. Нещо не е бил добре с главния, но явно е било за сметка на таланта му. Вселенската уравниловка често прави гадни номера. :/

Lu каза...

Кво му е имало? Колкото до Вселенското уравнение - хората с аутизъм в лека форма са добър пример. :D

Nostromo каза...

Не си спомням каква точно болест обсъждаха във филма, но май така и не се разбира със сигурност. Сега се поразтърсих из Уикипедията и там се говори за състояния от маниакална депресия, през шизофрения до мозъчни увреждания в следствие на медикаменти, с които са го тъпкали при някакъв болничен престой. А и май не бил чужд на бутилката и наркотиците.

Lu каза...

Това за бутилката можеше да се предположи. :DDD

sekamo каза...

+ още един рожденик на тази дата - аз :)

Lu каза...

Ехеее... :) Ами да си жива и здрава, щастлива и все с такъв добър музикален вкус. :) Обединете се с Ностро за едно печено прасе. :D

Nostromo каза...

sekamo, Лу е права. :)
Вече не е никак чудно защо впечатленията ни върху "Дървото на живота" се припокриват максимално. :D

sekamo каза...

Мерси, мерси, Лу, а ти продължавай да ни отваряш ушите за нова и хубава музика :)
Ностро, Честито и на теб, жив и здрав да си! Няма как лоши хора да се пръкнат на този ден, логично е и вкусовете им да са сходни и най-вече добри! Така че весел празник и наздраве, мой астрални близнако :)

Nostromo каза...

Астралните близнаци май трябва да са и в една година. :)

Иначе чудно как Лу още не е опънала масата. Сигурно чака печеното прасе. :D

Lu каза...

Да, освен в една година трябвало да са и на едно място. Тъй съм чувала. Хората, обаче, вече ползват термина за хора, родени на една дата, щото май няма специален термин за това като набор, адаш, баджанак, ъъ... както и да е.
То тва прасе е ясно, че няма да се появи, ми барем един компот да беше извадил от резерва. За другите де, аз ни прасе, ни компот обичам.

Nostromo каза...

С прискърбие искам да потвърдя, че знам както за прасето, така и за компотите (последното, понеже беше отказала няколко завода за компоти, предречени ти от коледен хороскоп, доколкото си спомням). :D

Специално теб ще те черпя с мента. За астралните близнаци - каквото докопат от прасето и компотите. :D