Brett Anderson - Black Rainbows (2011)

Половин час седях пред празното поле за постване и се чудех по какъв оригинален начин да започна поста за четвъртия соло албум на Брет Андерсън, ама нещо не ми се получи. Главата ми е наполовина празна и наполовина пълна с морска вода, затова ще съм лаконична, макар да съм му фенка на господин секси фронтмена на Suede.

genre: alternative, indie, britpop

01. Unsung
02. Brittle Heart
03. Crash About To Happen
04. I Count The Times
05. The Exiles
06. This Must Be Where It Ends
07. Actors
08. In The House Of Numbers
09. Thin Men Dancing
10. Possession

Добрата новина е, че Брет се е завърнал към богатото рок звучене на Suede (Mr. Anderson, welcome back! We missed you.), след като се наигра с постни, предимно акустични, композиции в предните си албуми. Black Rainbows, освен претенциозно име, носи и силен емоционален заряд, който вероятно е разпален от тълпите крещящи фенки на reunion гиговете на Suede, започнали миналата година. При все, че Брет Андерсън е лицето и гласът на Suede, когато е соло той се старае да се отдели от този образ и в голяма степен успява. Това отдолу е сингъла Brittle Heart, който има дразнещо low cost видео, но така е - бюджета е орязан, когато последните ти албуми продават по 5-6 хиляди копия, купени от дай хард фенове.



Албумът, макар да не блести с някаква изключителна оригиналност или музикални качества, е приятен, и дава сигнали, че Брет не се е отнесъл съвсем и му е рано за пенсия. Очевидно се е отървал от творческия запек, за чиито признаци получи много критики в миналото. Може би затова на обложката на Black Rainbows има божури - в народната медицина са известни като добро средство срещу хемороиди... или женски менструални болежки, тълкувайте го както си искате. По въпроса със запека г-н Андерсън споделя следното:

"I haven't written songs about food. But I did write a song called "Everything Will Flow". And I suppose if you eat enough fruit then everything will flow."

7.3/10

Коментари

Silver каза…
А, супер. Мислех си, че това ще излиза септември, а то подранило. Ще го чуем довечера.
Lu каза…
По принцип трябва да излезе официално края на септември, ама тоя лийк е бая подранил.
sekamo каза…
Благодаря за ревюто! И аз очаквах албума през септември, но ще го потърся при първа възможност, щом той вече е факт. Мистър Андерсън винаги има с какво да ни изненада :)
Lu каза…
Ще се радвам после да споделиш мнение. :)

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)