Towa Tei - Sunny (2011)

Хората не знаят кой е Towa Tei. Но пък знаят коя е Кайли Миног. Towa Tei има 2 песни с Кайли Миног (доколкото знам). Това може и да не помогне много, затова ще спомена Deee-Lite. Ако името на тази група не извиква никакви спомени, то поне химна Groove Is In The Heart трябва да свърши работа. Ако и това не върши работа, значи сте объркали блога, който да четете. За останалите - радвам се, че сте наоколо.

genre: electronica, acid jazz, shibuya kei

01 – Alpha (With Taprikk Sweezee)
02 – Marvelous (With Yurico)
03 – Cloud (With Haruomi Hosono)
04 – The Burning Plain (With Yukihiro Takahashi & Kiko Mizuhara)
05 – Melancholic Sunshine
06 – Teenage Mutants (With Miho Hatrori)
07 – Exterior
08 – Ruffles (With Natural Calamity)
09 – Upload
10 – Get Myself Together (With Taprikk Sweezee)
11 – Park (With Mitsuko Koike)
12 – Sunny Side Of The Moon As O.S.T

Sunny e 6-и студиен албум за Towa и както предполагат името и веселата му поп арт обложка, той наистина е много слънчев и жизнерадостен. Японците имат свойството да произвеждат по детски наивни и забавни продукти във всички клонове на изкуството, дотолкова, че граничат с идиотизъм. Това също си има своя чар и не бива да се подлъгваме от първосигналните мисли, които нахлуват след възприемането на въпросните.
Sunny в по-голямата си част прилича на озвучаването на аркадна конзола - като DJ авторът се възползва пълноценно от всевъзможните бипкания и пиукания, които има мегдан да вкара в своите композиции. Но също така има и много джаз. Всъщност албума е доста фънки и точно това е интересното - японският начин за смесване на 8битовата синтетика и духови инструменти или диско вокали, резултира в отявлено летен звук. На места се чуват вокали почти като тези на Принс, на друго игрив семпъл на тромпет, на трето кратки темички като в реклама от 60-те. И всичко това е адски забавно.
Отдолу е превю на клипа на The Burning Plain, която е с вокалите на японската супермоделка и актриса Kiko Mizuhara, която участва и в Norwegian Wood. Хубаво момиче.
Нещо не намерих целия клип, не знам що тъй.



Не всички композиции са толкова хитови, обаче. Меланхлоличният dub Melancholic Sunshine или лежерните Ruffles и Park внасят необходимото разнообразие, така че въпреки сходните бийтове и луупове, слуха не се уморява от еднотипни композиции. Или поне моят не се умори, трябва да пробвате и вашия - това е моят съвет.

7.4/10

Коментари

Nostromo каза…
Ах, в клипчето има много кибер секс. Японците са били винаги напред с технологиите. :D

Хареса ми, ама "джазчето" е наистина много мимолетно.
Lu каза…
E, джазчето е само леко загатнато, такъв е и жанра с онова японско име, дто все не мога да го запомня. За повече джазче, бих те упътила към Каунт Бейси, Майлс Дейвис, Били Холидей и прочее. :)

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)