UNKLE - Only The Lonely EP (2011)

Странно е, че след толкова години и толкова издаден материал, примката на високите очаквания все още не пада от врата на Джеймс Лавел. Psyence Fiction и Never, Never, Land създадоха една представа за godlike genius на UNKLE, която беше помрачена от последващия издаден материал. Но името си остана и все още гледам с голям хайп на всичко новоиздадено, което е прясно EP с колаборации. Това е и може би най-силната страна на Чичото и трябва да се придържат към нея.


genre: alternative, electronic, downtempo, trip hop

1. Money and Run (feat. Nick Cave)
2. The Dog Is Black (feat. Liela Moss)
3. Only The Lonely (dub)
4. Wash The Love Away (feat. Gavin Clark)
5. Sunday Song (feat. Rachel Fannan)
6. Money and Run (feat. Nick Cave) - Radio Edit

Името на Ник Кейв свети като 100-ватова крушка на фона на останалите, макар Гейвин Кларк да е дългогодишна дружка на формацията. Liela Moss е от Duke Spirit, а Rachel Fannan от Sleepy Sun. Последните 2 не съм ги слушала, признавам си. Като споменах Ник Кейв - Grinderman доколкото помня от онзи ден имат ново EP; note to self - да го чуя, въпреки че Grinderman така и не успяха да ме очароват. Tъй.
Only The Lonely продължава линията на Where Did The Night Fall, и ясно показва какво му се прави на Лавел в момента. Това, което му се прави, обаче, звучи някак криво, до известна степен еднотипно и оставя впечатлението за неоползотворен потенциал. Не знам докога старите лаври ще карат хората да се вълнуват от Unkle, ама нещата от доста време не вървят на добре. Джеймс, моля ти са, примоли се на Тим Голдсуорти или Ричард Файл пак да ти помагат, като човек ти са моля!



7.2/10

Коментари

oneyedummy каза…
"неоползотверен потенциал" си е баш бая случващото се в EP-то, което и е проблема на подобни колаборации, когато се канят типажи, за изпълняват типови проекти (същото се случи с BXI, за което много ме е яд); не че песните лоши, просто вече няма нищо genius в тях, камо ли пък godlike
Анонимен каза…
Не знам защо все още не съм загубил надежда, че последващата "Never,never land" "почивка", някой ден ще достигне своя край и Unkle ще се завърнат.Колкото до Only The Lonely, докато слушах си казах:"Аха, The Dog is Black...аха, отново с компромиси"
Между другото все още се наслаждавам на Sofa Surfers - Blindside от миналата година :):)

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)