Минути за класика: Jingle Punks - Under Cover Of Darkness (The Strokes cover)

Друго нещо са си живите инструменти.
Винаги съм живяла с убеждението, че софтуера за правене на музика в наши дни може да направи свиренето на инструмент ненужно. След кратките ми опити вчера вече не съм толкова убедена, обаче. Сега си обяснявам и защо разни творци, творящи в индъстриал, агротек, минимал и прогресив хаус и др. стилистики никнат като гъби. Една основна agrotech тема, която да ти води целия трак, например, се материализира за 10 минути, докато цигулките така и не успях да ги наглася. Im a noob, това също е фактор, разбира се. На моменти ми се иска вече да съм в пенсия, за да имам време да се занимавам с крайно недоходоносни и времегубни хобита, които хранят душата. Животът, обаче, е прозаичен.
Други истини, които неминуемо напомня diy преживяването е, че правенето на добра музика е адски трудно нещо. Когато чуя нещо добре направено, ми се струва, че то е дошло толкова естествено и лесно, толкова цялостно и завършено в своята хармония, като че ли пуснато директно от Господ. И това е така, ако говорим за талант.
Сега по същество малко: някакви хипстъри, нарекли себе си с дебилното име Jingle Punks, правят кавър на ДъСтроуксовата Under Cover Of Darkness, която за тях е "favorite Strokes tunes of all time". Бих се съгласила, ако не бяха направили Reptilia.

Коментари

Анонимен каза…
вече ме е страх да ти отварям линковете >:(((
Lu каза…
Има лесно - просто не ги отваряй.
Nostromo каза…
Преди 2-3 седмици слушах (и гледах) наживо Веселин Парашкевов в изпълнение на Концерт за цигулка и оркестър на Чайковски. През цялото време имах усещането, че през тялото ми минава слабоволтов ток. Човекът излиза три пъти на бис, изсвири допълнително едно произведение и пак имаше шанс да не успее да си тръгне... Наистина живото изпълнение си е незаменимо както и да го погледнеш/слушаш.

А хипстърите се справят доста добре.
Lu каза…
Ностро, случайно преди това да си ял миди или да си се въргалял по плажа? Възможно е в организма ти да е попаднал пясък, а цигулките да са произвели определена честота, която да отключи пиезоелектричния ефект на силициевия диоксид. Оттам и усещането за слабоволтовия ток, което си изпитал. :D
Nostromo каза…
Дипломната ти е била на тази тема и си го пробвала лично, нали? :D
Само не разбрах с банските ли си била на плажа или науката е изисквала жертви. :D
Lu каза…
С бански без бански - като те залее голямата вълна няма разлика. :D
За съжаление дипломната ми работа се осъществи доста далеч от морето, но бих записала второ висше, ако струнен оркестър ми свири на ухо, докато си топя гъ... краката в морето. :)

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)