Amon Tobin - ISAM (2011)

Amon Tobin е гениален, освен в случаите, когато не е толкова гениален. Настоящия албум май е един от вторите случаи, тъй като с голям зор и усилия на волята го изтърпях да мине.

genre: electronic, experimental, glitch, psychedelic

1 Journeyman
2 Piece Of Paper
3 Goto 10
4 Surge
5 Lost & Found
6 Wooden Toy
7 Mass & Spring
8 Calculate
9 Kitty Cat
10 Bedtime Stories
11 Night Swim
12 Dropped From The Sky

Всъщност за настоящия албум нямам много мерак да говоря, тъй като психаделията и експерименталните напъни не са ми слабост. По тази причина и не мога да дам адекватна оценка като човек, който е в страни от жанра. Факт е обаче, че ISAM е различен от досегашното творчество на Тобин, като е сериозно задълбал в експерименталната музика и изследването на многобройните прояви и ефекти на звукови вълни с различни характеристики. Може ако някоя вечер съм твърде уморена за да ми пука какво върви по уинампа, да си го пусна; може би тогава ще открия красотата на многобройните звуци, които нехармонично се леят от слушалките. Засега обаче предпочитам да се сещам за нинджата от проекти като Two Fingers.

'ISAM' Preview by Amon Tobin

Коментари

Анонимен каза…
Албумът е поредната гениална творба на Тобин, много му се израдвах. А хората като чуят експериментална музика и си представят някаква болна работа и всъщност пропускат много
Lu каза…
Хубаво е, че си се израдвал.:) На експерименталната музика нищо и няма, просто не е моята чаша чай.
Silver каза…
Това не е толкова безкрайно лошо, колкото очаквах. Най-добро е Journeyman, но и нататък сред неприятната какафония има попадения. Напомня малко на BT (The Binary Universe), но аз тези неща по принцип ги понасям само в многоканален режим.
Lu каза…
Той Тобин има достатъчно акъл в главата, че да не прави неслушаеми неща. И все пак ако трябва да избирам, ще си пусна Bricolage или Permutation, не ISAM. Това за многоканалния режим звучи все едно да се кефиш на филм само като го гледаш на кино, което не говори добре за филма; а пък TBU си има своите достойнства и на слушалки.
Анонимен каза…
Ей Lu,
абе евала че си се опитала да бъдеш обективна и неутрална, ама още от заглавието да "сложиш албума в кошчето", ме леко казано издразни.
Извинявай, но не е готино статия, презентираща новия албум на такъв артист да се пише от човек който не харесва експериментална музика.
Нали се сещаш че е супер относително да се каже кое е яко и кое не. Тогава за какво ми е твоето мнение?
Много непрофесионално ...
Безмислено е да се правят неща само от ред да мине.

Извинявам се!
Lu каза…
Скъпи Анонимен, взимам под внимание забележката ти, но моля те вземи под внимание моето уточнение(което е бяло на черно написано), че съм много в страни от жанра и затова не се чувствам способна да поставя оценка. Аз харесвам Тобин, мисля, че съм го написала още в "заглавието", защото мисля, че е гениален. Не съм заявила с твърдост "негениалността му", защото съм използвала частицата "май", изразяваща вероятност, не и сигурност. А това дали нещо ми е харесало или не, не бива да пречи на присъствието му в блога. Все пак се старая да пускам само неща, които са стойностни, в тази връзка присъствието на ISAM е напълно обосновано.
След като моето мнение не ти трябва, ще те помоля повече да не се връщаш, защото логично и твоето не ми трябва. Очевидно не си разбрал какво всъщност съм написала, макар че е лесно достъпно.

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)