The Twilight Saga - Eclipse OST (2010)

Oh happy day! Лийкна дългоочаквания от мен и от милиони фенки на поредицата саундтрак (моля забележете, правя разграничение чрез съюз!). Аз като фенка само на музиката към поредицата се бях хайпнала доволно и ето че днес имах възможността да проверя дали това вълнение си е заслужавало или не.

genre: VA, indie, alternative rock, folk

1. Metric – Eclipse (All Yours)
2. MUSE – Neutron Star Collision (Love Is Forever)
3. The Bravery – Ours
4. Florence + The Machine – Heavy In Your Arms
5. Sia – My Love
6. Fanfarlo – Atlas
7. The Black Keys – Chop And Change
8. The Dead Weather – Rolling In On A Burning Tire
9. Beck and Bat For Lashes – Let’s Get Lost
10. Vampire Weekend – Jonathan Low
11. UNKLE – With You In My Head (Feat. The Black Angels)
12. Eastern Conference Champions – A Million Miles An Hour
13. Band of Horses – Life On Earth
14. Cee Lo Green – What Part of Forever
15. Howard Shore – Jacob’s Theme

Вече ви представих песните на Muse и Vampire Weekend, така че продължаваме с нещо ново - нова песен от Флорънс. Разбира се, по-слаба е от някои хитове от Lungs, но все пак доста добра.



Моето мнение, и това на шепа руски учени е, че саундтрака е доста добър. Дори самия факт, че всеки изпълнител пише специална песен за саундтрака, му вдига рейтинга с една идея. Май и това ме гъделичкаше най-много - да чуя нов материал от любими изпълнители. Другото нещо, което ме кефи е, че Twilight платформата дава възможност качествената музика да стигне до ушите на много, ама много хора, които иначе не биха посегнали към нея. "Кощунство" биха възроптали някои; "Образование", бих казала аз. Всъщност аз нямам представа каква музика слуша средностатистическата фенка на вампирската сага; отделно от това повечето изпълнители са много по-популярни на Запад. Тук неща като Metric, Fanfarlo, Sia и Band of Horses ги познава сигурно 1% от населението. Излиза, че "Образование" не е най-точната дума, когато се говори за изпълнителите в саундтрака, но все пак аз съм доволна и на едно "Популяризиране".

Нова песен и от Bat For Lashes в кооперация с Beck. Резултата ми харесва.
Следва включването на UNKLE, който продължава звученето на Where Did The Night Fall, както и започналото там сътрудничество с The Black Angels.





Обективно гледано, саундтрака няма слаба песен. Всяка си следва каноните на жанра на изпълнителя. Въпроса вече е дали стила на същия този изпълнител ви харесва. Аз например не съм много по фолка и парчето на Band of Horses не ме грабна, но това не значи, че не са си свършили работата.
Като заключение мога да кажа, че 3-тата част на Twilight серията затвърждава концепцията за скапан филм с добър саундтрак.

7.6/10

знаете откъде да си го намерите :)

Коментари

Ицо каза…
Сундтракът наистина е върховен. С няколко идеи по-добър от предходните два. Особено от миналия. Всички песни ми харесват, но Heavy in Your Arms от снощи се закотви в пихтиестото вещество изпълващо черепа ми. 31 прослушвания на 1 парче за 11-12 часа говорят достатъчно. :)
Радвам се, че както Лу каза, качествената музика се популяризира благодарение на този иначе комичен филмец.
Bla каза…
Брам Стоукър се върти в гроба.
Lu каза…
Похвално, Ицо, похвално! :)
Какво мислиш за песента на Bat For Lashes?

Бла, той Стоукър ако се върти при всеки малоумен вампирски филм, то би се превърнал в същинска Къртица и би спестил доста пари за изграждането на ново метро. :D
Ицо каза…
И парчето на Bat For Lashes е много добро. Изобщо като цяло май не намирам слаба песен. Може би само новото отроче на Muse не ме грабва. След Флорънс най-много ми допада песента на Sia за момента.

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)