Kylie Minogue - All The Lovers (new video)

Последния един час умът ми е зает с казуса дали фризьорката окепази прическата ми или не. За да се разсея от тези мрачни терзания, реших да се отдам на нещо по-неангажиращо и продуктивно, а то именно е кратък анализ на новото видео на Кайли Миног. Представям на вашето внимание пор... видеото:



Честно да ви кажа, не бях виждала такава оргия от "Парфюмът" насам. Именно този шедьовър на Тиквер изникна в главата ми, когато видях купчината от тела, гънещи се в сластни джижения и упражняващи дейности, които носят етикет "червена точка 13". Разкъсаната рокля на Кайли и позиционирането и в центъра на човешката пирамида също е препратка към заключителната сцена, в която Жан-Батист Грьонуй бива разкъсан от обкръжаващите го хора, след като си изсипва цялото шишенце с Парфюма. Поведението на участниците в клипа е съпоставимо с реакцията, която Парфюма предизвиква - още в първите секунди на All The Lovers виждаме как всички хора се събличат и почват да интимничат без видима причина. Припомнете си сцената, в която щяха да екзекутират Грьонуй:














Наличието на толкова животински архетипи във видеото може да ви наведе на мисълта, че това е порно с животни (т.е. хората се натискат, а наоколо има животни), но бихте се излъгали. Белият кон е символ на мъжеството и издържливостта, докато белите гълъби олицетворяват мира, разбирателството и любовта. Те са и алегория за една друга концепция, която е подсказана в самото начало чрез белия надуваем слон, а тя е именно идеята за белия прах!

В заключение мога да кажа, че това е един доста гейски клип, но наскоро гледах друг, който тотално ми разби всякакви скали, така че ще погледна на този със снизхождение.

P.S.: Ако някой желае да види гейския клип - нека ми сигнализира. :)

Коментари

...сякаш Зюскинд е режисирал някой от масовите пърформанси на Спенсър Туник:)
Lu каза…
Хаха, да! :D
Само дето при Тюник хората нямат дори и бельо.
между другото, незнаех, че белият слон е метафора на белия прах:)
Lu каза…
Абе това за слона е малко фриволна интерпретация на автора, т.е. на мен. :)

Летящият бял слон препраща към розовия слон - оттам и бял прах. Иначе като идиом белият слон има друго значение, което съм игнорирала за удобство. :)
Valkocompany каза…
Тази сцена ли имаше впредвид :)
http://www.vbox7.com/play:c29940bc
Lu каза…
Баш нея! :)
Nostromo каза…
Честно казано, ако някой ме беше кастнал, нямаше да имам нищо против да подпирам задника на Кайли, но прекомерният хомо-еротизъм, граничещ с хомо-еректизъм в обкръжаващата среда, нещо ме дистанцира от този блян...

Интересно ми е какво ли мислят от Openly feminist за клипа... :)
Lu каза…
Е какво, клипа все пак представя една жена на върха. Било то и на върха на човешка пирамида. :D
Всъщност, доколкото успях да разбера концепцията на клипа, Кайли е Афродита.

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)