Groove Armada @ Park Live Fest 18.06.2010 Sofia

Парклайва тази година беше специален за мен по една особено важна причина - присъствието на Groove Armada. Емоцията още ме държи и се сещам за петъшното преживяване през 3 минути, което създава едно топло усещане в стомаха ми и ме кара да се усмихвам като идиот постоянно. Предполагам ще е така още известно време.

Имаше още какво да се желае от организацията на феста, но предпочитам да не се сещам за тази част. Започвам направо от участието на моите любимци, които излязоха на сцена някъде към 21:40-21:45, доколкото помня. Откриха с Look Me In The Eye Sister, което беше едно перфектно начало и запали публиката. Всъщност това беше и най-тежкото парче от изпълнените. Яката работа.





Намерих точно 2 различни статии за участието на Groove Armada на Park Live. В тях пишеше, че на сцената е излязла вокалистката "Джес Ларабий" (Jess Larrabee), което просто не е вярно. Наистина тя изпълнява вокалните партии в албума на Look Me In The Eye Sister, но ние имахме удоволствието да слушаме Saint Saviour. Груба грешка, която издава бехаберие и непознаване на темата, по която се пише. В резултат на простото копиране, грешната информация се е разпространила из всички сайтове, ужас.















Това, драги колеги журналисти, не е Джес Лараби, а Сейнт Сейвиър

Аз съм изключително доволна от факта, че я видях на живо, наистина много артистичен изпълнител, много енергична и харизматична. Другия гост вокалист не се сещам кой е, срамувам се. Не е Red Rat със сигурност. Ще се радвам някой ако знае, да сподели.

Аз като една върла фенка се бях наредила най-отпред, ама баш най-отпред, точно пред стойката на микрофона. Спрях да подскачам само на изпълнението на At The River, което си е доста чил и ми даде възможност да щракна няколко снимки, но ръцете ми вече трепереха и станаха ужасно размазани. Тъй като - както вече споменах - не спрях да танцувам (нещо, за което Andy Cato после ми обърна специално внимание, кх-кх), не съм снимала клипове. Пуснах по едно време на видео и си го закачих на ръката - картина няма, но звукът е сносен.


Дъжда ни наваля яко, бях като полята с кофа вода отгоре, но хич не ми пукаше; даже този метеорологичен каприз добави известна доза очарование на събитието. Ето и няколко доста добри заснемания от vladibaddy, на който искрено благодаря за чудесните звук и картина. По ред на номерата: Warsaw, My Friend, At The River + Cards To Your Heart:







Andy Cato свири чудесно на тромбон, както е видно, неслучайно е носител на приза Young Jazz Musician of the Year Award за 1995. :)
Тук искам да обърна внимание отново на безхаберието на разни списвачи. Промо текстовете на Park Live ни споменаваха "Брайън Фери и Empire of The Sun" наживо, което имаше за цел да заблуди хората, че ще видят именно Брайън Фери и Ник Литълмор наживо. Много мразя такива путкенски номера. Който иска да види групата, ще иде да я види и без да го лъжеш и да го мамиш на дребно. Още един камък в парка на Парклайв.













Както стана и миналата година, имах възможност да се снимам с любимите си изпълнители, които много любезно след участието си се появиха сред хората пред сцената. Аз, естествено, пак блокирах и наговорих някакви глупости на Andy Cato, както стана и миналата година с Andy Barlow от Lamb, oбаче този път се усетих и гледах да се изнижа по-бързо. Анди ми казва: "Доста потанцува", а аз гледам, мигам, и ухилено казвам "да, доста" и продължавам да мигам и да се усмихвам. В такива моменти съм като задръстеняците по филмите, когато заговарят момиче - пълен блокаж, а после като се сетя кво съм приказвала нещо отвътре ми се свива. Както казах, този път умно реших да се изнижа по-бързо. Иначе той е много приятен и ведър човек, а нещото, което мен ме изненада всъщност беше ръста му. Много е висок!

















Нямам абсолютно никакъв спомен какво съм обяснявала на George и Andy с този жест. 

Тааа, лайва на Парклайва беше прекрасен. Аз съм изключително доволна и ще запазя много мил спомен от събитието. Надявам се да ги видя отново на живо в най-скоро време.

100/10!  


Снимки: Елена Ненкова

Последната снимка: Лора :) 


Edit: упдейтвах поста с хубав запис на Look Me In The Eye Sister.

Коментари

bungle каза…
Суупер. Много готино ми стана докато четях какво си писала, прекрасни емоции си изживяла. Дано още много такива музикални радости се случват. :)
Nostromo каза…
Оценката ме закова!... :)

А на снимките не изглеждаш толкова мокра, но предполагам, че повишената ти телесна температура си е казала думата. :D
Lu каза…
Бънги, благодаря ти, и аз се надявам на същото. :)

Ностромо, това едно на ръка; второ - по някое време след дъжда пуснаха машините за дим, които доста добре ме обдухаха; трето - снимката на публиката е малко след като заваля, а после като се върнах да се снимам с GA вече бях изсъхнала. Вир вода бях, вервай ми!:)
Nostromo каза…
Е, то да се срещнеш с великата Армада и да не се намокриш, е като да отидеш в Рим и да не видиш папата (тоя израз никога не съм го разбирал, на кой му е притрябвало да гледа дедо в нощница?!).

Иначе браво за урокът по журнализъм. Някои си пишат просто ей тъй, колкото да отбият номера...
RC каза…
misleh da ti pisha da te pitam kak e bilo, no neshto mi kazvashe che bez posting nqma kak da se razmine...

e, super che si se izkefila taka :D
trakatumka каза…
казах ли ти аз за банския, казах ли ти? :D супер много се радвам, че си се накефила на любимците си и въпреки, че тази година малко се разминахме, да знаеш, че мислено бях с теб! :*
Анонимен каза…
Сууупер.Яко разбивачка. Важното е да има емоции. Аз пък утре съм на концерт на:
METALLICA
SLAYER
MEGADETH
ANTHRAX

а ден по-късно на RAMMSTEIN

a ден по-късно съм ТРУП,
но преди това ще газя хора, муахахахахаха
Lu каза…
RC, изчаках да се появят клипчетата и снимките от събитието. Иначе как ще мина без ревю, от 1 месец ви надувам главата за ивента. :D

Тони, каза ми, ама кой да слуша. :D На Масив няма да се разминем обаче, нали? :)

Браво Ламоте, дано и вие там си изкарате страхотно и не ви сполети дъжда, макар да ме съмнява. :P
trakatumka каза…
15 юли ще бъде паметен ден :)

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)