Artist of the Day - Club Des Belugas

Лято е, а аз съм на чил вълна.
Снощи в една от любимите варненски дупки ме изненадаха приятно с хубава музика, а една мацка от съседната маса ме шашардиса със страха си от котки. Влезе една котка, онази като ми се заизпотява, изцъкли едни очи и почти изпадна в истерия. "Махни я, махни я оттука!" се развика на кавалера си. Нямаше как да не се сетя за Sleepwalkers или Let The Right One In. Та така за изненадите. Изненадата беше по-скоро с гореупоменатата група. Те и с De-Phazz ме изненадаха, ама те са доста извесни, така че не бях много впечатлена. Та за Club Des Belugas... Всъщност и те са известни в тия среди. Но винаги се изненадвам приятно, когато разбера, че не само аз слушам някакви завеяни неща. Кара те да се чувстваш една идея по-разбран и една идея по-адекватна част от обществото. Както и да е.

Club Des Belugas:
Според Lu прилича на: De-Phazz, Gabin, Mo' Horizons, Parov Stelar, Tape 5;
Club des Belugas е една от водещите лаундж и ню джаз формации в Германия, може би и в Европа. Използвайки своята уникална креативност и вдъхновение, те успешно комбинират съвремене европейски лаундж & ню джаз с бразилски ритми и черен американски соул от 50-те, 60-те и 70-те.(Хвала!)

Club des Belugas започват своята кариера през 2002 с първия си албум Caviar at 3 a.m.
През 2003 те издават втората си рожба Minority Tunes, която включва постигналите срахотен успех в Германия Hip Hip Chin Chin и Gadda Rio. Те не ме кефят толкоз обаче, затова ще ги пропусна.
През 2006 излиза Apricoo Soul. 2 години по-късно (2008) с излизането на SWOP аз всъщност ги открих и оцених.

А госпожицата от началото на поста я поздравявам с това.

Коментари

Marmalad Shipkofff каза…
Много хубаво... тези мелодии те отпускат толкова лесно :)

Популярни публикации от този блог

Честит ми рожден ден!

3 години trains in the night

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)