Новогодишно обръщение от автора към скъпите читатели, по случай настъпването на новата 2012 година


Уважаеми сънародници,


В духа на една добра, утвърдена традиция, се обръщам към вас, за да ви приветствам във времето на най-светлите семейни празници.
Вярвам, че мнозина ще изпратят 2011 г. с хубави спомени, за сбъднати намерения и планове. Има и такива, които са били ощетени или огорчени от преживени през годината събития.

Дотук с глупостите. Бях приготвила 2 страници пародия на новогодишното слово на президента, но реших, че е по-добре да изхабя тия байтове за нещо по-смислено.
И така - честита нова година, мили всички, които четете блога ми!
Най-доброто пожелание, което мога да ви отправя, е здраве и щастие, защото няма нищо по-важно от здравето, а щастието включва всичко останало, колкото и субективно да е то. Все пак щастието е това, към което всеки се стреми, и в този смисъл е оптималното пожелание. За жалост, обаче, от прекомерна употреба се е изтъркало доста и пожелано вече минава покрай ушите ни като празни приказки на опашка пред пекарна. Все пак ви желая много щастие, и здраве, разбира се - здравето е основата на Маслоу-ската пирамида и без него всичко друго е непостижимо.
Отделно от това ще ви пожелая още нещо, чисто лично.
По празниците, в опит да обиколя всички хора, които са близки до сърцето ми, попътувах и размишлявах (Коледно чудо), слушайки музика. На влизане в Морската столица и после в стандартната Столица, по ирония на съдбата и в двата момента се случи да звучи Epilogue на Gavin Friday. Там се пее, че "the best is yet to come". Желая ви винаги да сте с тази нагласа. Ако не вярваме, че най-доброто тепърва предстои, то по-добре да си постиламе ковчега отсега. Нека през 2012 не ви напуска надеждата, стремежа и дръзновението да преследвате целите си. Не само тази година, нека винаги е така. 98,3% съм сигурна, че света няма да свърши декември месец, затова е добре, ако тия ми ти цели са по-дългосрочни.
Иначе, китайците викат, че това ще е годината на дракона. Ще има справедливост за всички, хората ще станат по-духовни, ще се носи черно и зелено. Мисля, че ще си изкарам добре. Надявам се и вие.




Коментари

cinemascrotum каза…
За многая лета и за многая нови публикации! :)
Lu каза…
Мерси, да ти се връща! :)
Nostromo каза…
За много години, Лу, или, както обича казва баба ми, "Веднага остави сладкото от смокини и върви да си измиеш ръцете!".... Хъм, тук можех да измисля нещо по на място.

Е, да ти се връщат пожеланията! Мисля си, че няма да е зле да събереш една подписка и да се кандидатираш за президент, че ми писна да гледам мазните физиономии на Гоце, а вече и на наследника му. Сигурен съм, че твоите новогодишни послания ще успеят да допринесат много повече за ловето и джоя на целокупния ни народ или пък, ако не, поне с окултизъм ще ни докараш кометата ловджой и всичко ще се свърши по бързата процедура. Тъй де, за какво да се мъчим.

Честита последна година!
Lu каза…
Само още една лъжица и го оставям. :)

Ностро, политиката е мръсна работа, затова физиономиите на Гоце са мазни. Аз не ща да се цапам, затова ще се придържам към окултизма. Лавджой няма да докарам, най-много някой и друг фейспалм да докарам, но това е риск, който съм готова да поема. :D
Една приятелка ми отправи супер смислено пожелание - да знам какво искам и да мисля добре какво си пожелавам. Ти внимавай какво пожелаваш на себе си и на целокупния български народ; винаги съм си мислела, че ако взема властта, ще го обърна на военен режим. :D

Много хора се надяват, че света ще свърши. То не става така - хоп и за един ден всичко капут. Края на света трябва да е много бавен и мъчителен. Та тъй де, ще се мъчим. ЧНГ!
Nightwish El каза…
ЧНГ, Лу и не ми пипайте сладкото!

Много здраве, съхранено в пирамиди и надеждно пазено от дракони!
:)
Lu каза…
Извинявай Ел, оставям бурканчето.
Честита нова и на теб (пак)!
Btw, имаш ли нещо общо с бабата на Ностро и защо туй сладко толкоз го кътате?
Nightwish El каза…
Имаме обща прабаба.
За баба му - не знам.
:)

Аве ти как надуши за нашТа баба, а? :P
Lu каза…
Лесно е да ви надуша - миришете сходно. :D
Истината е, че днес бях в един магазин за минерали, даже си купих сова от яспис. От няколко часа я нося и вече се чувствам двойно по-проницателна. От туй ще да е. :D
. каза…
За много години, чета те от сума време и най-после някъде, където да мога да се разпиша. Да е весела новата година, с бегла надежда, от моя страна, да прослушаш дет метъл.
Lu каза…
Въпреки, че пожелах надежда в поздравителния си адрес, те съветвам точно тая надежда да я оставиш.
Иначе и аз те чета (от време на време), но в повечето случаи не знам как да реагирам на написаното и съответно не изразявам реакция. И това ще стане някой ден. :D

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)