Ladytron - Gravity The Seducer (2011)

Дългоочакваният пети студиен албум на Ladytron изтече и някои побързаха да го обявят за един от албумите на годината. Не са много далече от истината, да ви кажа, макар аз да не съм кой знае какъв фен на Мира Аройо и компания. Въпреки това Gravity The Seducer* е повече от това, което очаквах и мога да поздравя младежите за добрия продукт. Само това ще кажа, щото днеска не ми се пише.

genre: electropop, synthpop

01 – White Elephant
02 – Mirage
03 – White Gold
04 – Ace Of Hz
05 – Ritual
06 – Moon Palace
07 – Altitude Blues
08 – Ambulances
09 – Melting Ice
10 – Transparent Days
11 – Ninety Degrees
12 – Aces High



7.7/10

* Що за име? Какво прелъстява гравитацията - увиснали гърди ли? Или може би е някаква метафора за притегателната сила на гравитацията в ролята и на... притегателна сила. Може и да е гравитацията в смисъл на тегло, а тегло в смисъл на бреме, т.е. гравитацията е голямо бреме и пак се връщаме на гърдите. Къде отидох и аз пак...

Коментари

Владо каза…
Лейдитрон са големи. Благодаря, че извести лийка :)
Chivas каза…
Може би искат да сравнят гравитацията с притегателната сила между ухо и слушалка. След определен момент ти искаш да спреш албума, но природните закономерности са по-силни от волята ти.
Lu каза…
Верно ли искаш да спреш албума? Мисля, че това със слушалките е по-скоро електромагнетизъм, не гравитация. :D
Chivas каза…
Признавам, има върху какво да работя що се отнася до заспиване с тапи в ушите.
Ambulances и White Gold са ми фаворити. За сега!
zmeigo каза…
Гравитацията е прелъстител защото се опитва да ни покори и подчини на своите закони. Да ни лиши от способността да летим, да ни накара да забравим че можем и да не сме и подвластни! И го прави много ловко и изтънчено. Така поне аз го разбирам, а изкуството не е еднозначно, то е противодействие на гравитацията.
Lu каза…
Амин, братко!

Популярни публикации от този блог

Честит ми рожден ден!

3 години trains in the night

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)