Hooverphonic – The Night Before (2010)

Попадайки пред погледа ми, новият албум на Hooverphonic ми предизвика сърцебиене. Минавайки през слуха ми, новият албум на Hooverphonic ми предизвика киселини. А може и да е било от обяда...

genre: female vocals, electronic, dream pop

1. Anger never dies
2. The night before
3. Heartbroken
4. Norwegian stars
5. More
6. One two three
7. George’s cafe
8. Identical twin
9. Encoded love
10. How can you sleep
11. Sunday afternoon
12. Danger zone

Както е видно от обложката, русата сладурана Geike Arnaert вече я няма. Защо, ще попитате вие. Защото тя напусна групата през 2008-а за да се отдаде на соло кариера.
Момата, на която очеизвадно са акцентирали създателите ан обложката, оставяйки мъжката част от триото без фокус, се казва Noémie Wolfs. Тя също е белгийка и вокалните и способности са добри, но твърде обикновени. Изобщо целият албум звучи твърде обикновено.



Както виждате, Ноеми не само певчески, но и визуално е по-зле от предшественичката си. Като се вземе предвид, че това е втори пореден слаб албум за Hooverphonic (след The President Of The LSD Golf Club), смея да заключа, че тази навремето забележителна формация бързо се е запътила към блатото на забвението.
The Night Before предоставя забележимо мислени и приятни за слушане композиции, които обаче няма да запомните. Лично за мен този албум е поредно разочарование от Hooverphonic.

6.7/10

Коментари

Nostromo каза…
Ех, тъкмо се зарадвах, прочитайки Хувърфоник в заглавието и... Не знаех, че са с нова вокалистка. Geike Arnaert има ли вече издадени албуми?
Lu каза…
Все още ни вест, ни вестник от г-ца Гейке, а сайта и "is currently being updated"... :/
The Red Witch каза…
Geike беше страхотна, а ако трябва да се върна и по-назад, Liesje Sadonius за мен е най-добрата вокалистка на Hooverphonic. Точка по въпроса. Предпоследният им албум наистина беше слабичък, но все се надявах, че Гейке/Гайке? ще се вразуми и ще се върне в бандата. Уви. Жалко, наистина бяха велики. Сега ще я чуя и тази кака, но едва ли ще я запомня...
Silver каза…
Като изключим, че новата вокалистка не може да се мери с Гайката, албумът става за слушане. Много стайлиш, много приятно и много бързо изветряващо, но то май с тая функция е замислено.
Lu каза…
Вени, Liesje също е много добра, даже в началото на моето познанство с Hooverphonic мислех, че си е Гайке. Въпреки дебюта им да е страхотен, за мен най-добрият им албум си остава Blue Wonder Power Milk. Е, това не зависи само от вокалистката, разбира се. :)

Силвъре, албум и парфюм, които изветряват бързо, не струват, колкото и да са приятни. :) То че става за слушане албума - става, ама все си мисля, че летвата е по-висока.

Популярни публикации от този блог

Честит ми рожден ден!

3 години trains in the night

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)