понеделник, 1 февруари 2010 г.

Groove Armada - Black Light (2010)

Осанна!

Някой е чул молбите ми и албума лийкна значително по-рано (т.е. събота, но аз поради лична ангажираност го ревюирам чак днес). Както споменавах в предни постове албума се очакваше да е чудесен. Освен това, бих добавила, не прилича на нищо, което любимците ми от Groove Armada са правили преди. Black Light е един великолепен трибют към славната музика на 80-те и човек слушайки го може напълно да се изгуби в мъглата от синтезатори, wayfarer-и, new wave, synthpop, отчаяние, една особено красива депресарска романтика и всички онези неща, които правят този период емблематичен.

genre: synthpop, new wave, dance, electronic

01. Look Me In The Eye Sister
02. Fall Silent
03. Just For Tonight
04. Not Forgotten
05. I Won’t Kneel
06. Cards To Your Heart
07. Paper Romance
08. Warsaw
09. Shameless
10. Time And Space
11. History

Както във всеки албум на GA, имаме няколко гост вокалиста. В този, който се пада 6-и по ред студиен, отбора е съставен от харизматичния Bryan Ferry от легендарните Roxy Music, британския поп-идол Will Young, Jess Larrabee от She Keeps Bees, русата амбиция Saint Saviour и Лорд Nick Littlemore от Empire of the Sun / PNAU.

Тъй като синглите съм ги пускала в предни постове (тук и тук), ще пусна други парчета от албума.

random trivia: на видеото е сложена снимка на Bryan Ferry и бившата му изгора Jerry Hall, която по-късно го оставила заради Мик Джагър.

Самите Анди Като и Том Финдли казват, че Black Light е своего рода "тъмната страна на Groove Armada" и след като го чух, не очаквам особен комерсиален успех. Даже не очаквам повечето им фенове да го разберат. Но който трябва, ще го оцени. Аз от своя страна го правя с 8.7/10

Няма коментари: