FFS - FFS (2015)


O, hai. Как сте, как е живота?

Стига любезности, по същество. Препоръчвм ви да обърнете внимание на вокално-инструментална формация FFS, което не значи "for fu*k's sake", a Franz Ferdinand + Sparks.



genre: pretentious, but really fun fun, with a large amount of nostalgia

1. "Johnny Delusional"  
2. "Call Girl"  
3. "Dictator's Son"  
4. "Little Guy from the Suburbs"  
5. "Police Encounters"  
6. "Save Me from Myself"  
7. "So Desu Ne"  
8. "The Man Without a Tan"  
9. "Things I Won't Get"  
10. "The Power Couple"  
11. "Collaborations Don't Work"  
12. "Piss Off"  

Вероятно не сe сещате кои са Спаркс, и аз не се сетих, затова навигирах до червения правоъгълник с бял триъгълник в букмарките /Хилари Дъф замалко да ме откаже/. След това пак не се сетих, защото нямам спомен да съм слушала нещо тяхно, като изключим хроничното ми колебание по време на песента This Town Ain't Big Enough For Both Of Us дали наистина съм я чувала или правя паралелни препратки към Queen и Kate Bush. Звучи по-вълнуващо, отколкото е, затова нека продължим по същество. Албума е най-приятната изненада, която съм имала наскоро и резултатът от около 10-годишните планове за колаборация е очарователен. Подреденият dance-rock на Franz Ferdinand напълно хармонира с шашавaтa synth-pop-art-rock-chamber-pop Бродуейска комедия на Sparks и се получава нещо с единия крак стъпило в края на 70-те, с другия - в началото на милениума, когато закопчаните догоре ризи значеха нещо. Всичко това, подплатено с шантави текстове и убийствена танцувалност.



Put on your dancing brogues: 7.8

Коментари

sky_mender каза…
О, чувала си ги :)
https://www.youtube.com/watch?v=x28lcEE2wok
Lu каза…
Ееееей, никога не съм знаела това чие е всъщност. Огромно парче! Мерси много за подсказката. :)
cinemascrotum каза…
Извън темата на поста /но не и на блога/ какво ти е мнението за Crystal Fighters и Caught a Ghost?
Lu каза…
Crystal Fighters са яки, иберийската нотка ми допада доста. Caught a Ghost не е моята чаша чай, въпреки, че са прилични. :)
cinemascrotum каза…
OK, последен въпрос - обмисляш ли няколко реда за Drones на Muse и ако не, поне кажи колко му даваш по 10-о-балната. /хвалят го, но аз лично харесах само 2-3 от песните/
Lu каза…
Засега не, на някава годишна рекапитулация евентуално, тамън ще е отлежал достатъчно, че да съм обективна... май. От няколко слушания мога да кажа, че не съм очарована, но с оглед на последните им работи, това не е нещо неочаквано. Все се надявам с още малко време да открия нещо, за което да се хвана, но не тая големи надежди. По тези причини, засега няма да си изразявам впечатленията в цифра. :)
По същество...Много яка музика! Благодарско!

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)