понеделник, 28 януари 2013 г.

Paul Banks – Everybody On My Dick Like They Supposed To Be (2013)

От няколко седмици в главата ми като заклещена муха циркулира фразата "I got supermodels on my D", извадена от една известна песен на Fun Lovin' Criminals. Не знам как се появи и защо, дори не си бях пускала песента скоро, но започна да се натрапва в съзнанието ми когато се събуждам, когато си мия зъбите, когато разговарям с клиенти. Започнах да се чувствам като героя на Ръсел Кроу в "Красив Ум". Ситуацията е странна, защото нито съм мъж, нито имам супермодели на своя д... диван. Всъщност това с дивана се е случвало веднъж или два пъти, втория път момичето беше модел, ама не знам доколко беше супер. Няма значение, и без това дивана не беше мой.

genre: hip hop, lo-fi


01 – Rise Like The Sea
02 – Best Kill Me
03 – Driver
04 – Beauty
05 – What’s In The Box (feat. Talib Kweli)
06 – Iron Mike
07 – Just Don’t Buy It (Demo Excerpt)
08 – Young Again (Demo Excerpt)
09 – It Was A Goal
10 – Only A Man (I Work For Dick Jones)
11 – Young Again (Demo Excerpt Pt II)
12 – Trace (feat. High Prizm)
13 – What’s In The Box Reprise (feat. Mike G)
14 – Arise, Awake (Demo Excerpt)
15 – Show You My Footage
16 – Music From Club Scene – Burma
17 – Calgary Palm Springs
18 – Denmark (Fetch)
19 – Lost Weekend (Young Again First Demo Excerpt)
20 – Quite Enough (feat. El-P)
21 – Spank Beat

Да се върнем на Пол Бенкс, който сигурно е мандра, щото напоследък бълва ли, бълва материал. Не знам дали е имал същия проблем, след като е кръстил новия си микстейп Everybody On My Dick Like They Supposed To Be. Вероятно неговата версия е била "I got everybody on my D". Това заглавие вероятно е плод на желанието му да звучи генгста, защото "the biggest WTF of the year", както правилно го беше определил един коментар, е всъщност опитите на Бенкс да канализира музиката, която обича най-много, а именно - хипхопът. За това му влечение знам отдавна, но не знаех, че Пол прави нещо по въпроса освен да го слуша и да ходи с кожено палто и анцуг.
Освен изненадата, че подобно нещо се е пръкнало, другата голяма изненада е, че всъщност не звучи никак зле. Бийтовете му не са съвсем хип-хоп, но има наченки, премесени с позатъмнена пост-пънк атмосфера, в която по принцип твори. Гостите също допринасят - колаборациите с Mike G, El-P и Talib Kweli разкриват една по-тъмна страна на Banks, която не сме познавали. И под "тъмна" имам предвид "тъмна" буквално. Всъщност, това е творба само за фенове и ако не се заинтригувани от светлата (вече малко по-тъмна) личност на фронтмена на Interpol, спокойно можете да я пропуснете. И без това са само някакви демота и семпли, които са доста къси като времетраене (най-късият е 18 секунди) и се изнизват неусетно като образувани в дебелото черво физиологични газове от долно бельо.
Позволявам си да дам едно предложение:
Скъпи Пол, ако четеш това, моля те направи едно LP с преработки на песни на Interpol. Примерния траклист би изглеждал така:

1. Stella Was A Diver And She Was Always On My Dick
2. P-Dick-A
3. Hands Away (Off My Dick)
4. Public Pervert (Like He Supposed To Be)
5. Lenght Of My Dick + A Time To Be So Small
6. No Dick In Threesome
7. My Dick Serves
8. Try It On (My Dick)
9. Always Malaise (The Dick I Am)2 коментара:

Анонимен каза...

не че нещо, ама сигурно най-здравият ти текст :)

-трубадур

Lu каза...

Хм, не бих казала, но се радвам, че ти харесва. :)