Three Colors Mixtape - Blue (vol. 1)

Нова седмица - нов късмет.
А вие определено имате късмет, понеже снощи докато пиех мента и ядях шоколад, ви скалъпих една компилация. Тя, изненадващо, се оказа свежа като мента и блага като шоколад. Ха-ха.

Не бе, истина е.

genre: VA, chillout, trip-hop

1. Roisin Murphy - Ruby Blue
2. Zero 7 - Pop Art Blue
3. Kosheen - Blue Eyed Boy
4. BT - Blue Skies (feat. Tori Amos)
5. Sneaker Pimps - Blue Movie
6. GusGus - Blue Mug
7. Blue States - Allies
8. Zoot Woman - Blue Sea
9. Bloc Party - Blue Light
10. A Perfect Circle - Blue
11. Filter - Miss Blue
12. Blue Foundation - Eyes On Fire
13. Hooverphonic - Nirvana Blue
14. Blu Mar Ten - Drive
15. Goloka - Blue-Eivissa Re-work
16. Massive Attack - Blue Lines
17. Groove Armada - Inside My Mind (Blue Skies)

Както сигурно се сещате, ще има още 2 компилации за съответните цветове от известната филмовата трилогия на Кресловски. Оказа се, че тези трите цвята, като оставим на страна черното, са най-споменаваните в музикалния бранш. Идеята се въртеше от едно известно време в главата ми и снощи я реализирах, подбирайки най-любимите си blue-песни.
Полската нишка, с оглед на скорошните злощастни събития, е още една интересна случайност. Както и сюжета на Bleu, който е свързан с катастрофа и загуба на близки хора и цялата атмосфера в Полша, която ще е blue за доста време напред. ;(



Cause taking off was so easy
But landing very rough


Както и да е, добре се получи, надявам се и на вас да ви хареса поне на половина толкова, колкото на мен. Както е с повечето ми компилации, най-добре се слушат вечер или когато времето е лошо.

свали

Коментари

stan каза…
и един бонус трак от мен с още една хубава група с blue в заглавието : blue october.

Ето и любимото ми от тях:
http://www.youtube.com/watch?v=dDxgSvJINlU&feature=fvst
Bla каза…
Супер. Чакам с нетърпение обаче някой път да ревюираш нещо по-греховно, например това. :)
Lu каза…
@stan: да, и аз ги харесвам Blue October, но не ми се вписаха в концепцията на компилацията, която и без това стана доста дълга. :D

@Bla: "Греховни неща" тип електро-индъстриъл не слушам от няколко години насам, макар да съм голяма фенка на отделни представители на жанра. Иначе май разбирам какво имаш предвид, най-близкото и най-скорошно такова нещо е албума с ремикси на IAMX (няколко поста по-надолу), където участват имена като Combichrist,Аesthetic Perfection и Alec Empire.
Bla каза…
Пак е нещо. :)
Nostromo каза…
Този шептящ кавър на иначе леко втръсналия Drive и следващото на Goloka съвсем успешно ми се вписаха в мууд-а. А Hooverphonic дори няма нужда да ги споменавам. :)
Milen каза…
аз ги слушам следобед докато работя.
stan каза…
Не се вписва, наистина :)
А на BT Blue skies не го знаех в тази версия, слушал съм само онази от ost на хакери и ми е много любима, но тя не е токова чил и също не би се вписала тук.
Lu каза…
Nostromo, уж няма да ги споменаваш, ама вече 2 поредни(почти де) поста го правиш. Явно и ти си голям фен, за което мога само да те поздравя. :)
Милене, теб също.

stan, за кой ost на Хакери говориш? Имам тези на първата и втората част (които впрочем са ми много любими), но BT участва само с Remember, доколкото знам.
stan каза…
Да, права си. От толкова отдавна не съм ги слушал, че говоря наизуст и се обърках. В хакерите е точно remember. Обаче като бях малък имаше две зверски касетки на paul van dyk с ремикси, които слушах до побъркване и въпросният ремикс на blue skies, който ми се е набил в главата, е точно оттам. След обяд като чух твоята версия и си го спомних. Сега го издирих в youtube и продължавам да мисля, че е страхотен. Ето го:
http://www.youtube.com/watch?v=748bJw2jScg

Казва се точно Blue Skies [Paul Van Dyk's Blauer Himmel Mix] и май е рилийз в албума Vorsprung Dyk Technik: Paul Van Dyke Remixes 92-98

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)