Честито Възкресение Христово

Христос Возкресе! По принцип на това се отговаря Воистина Возкресе, но баща ми (наред с доста мои познати) би отговорил "Ти видя ли го?".
Това ентри май трябваше да го сложа в моя систър публикейшън, понеже там разисквам социума и индивидуума, но май няма голямо значение.
Та мисълта ми е, че по принцип няма лошо, всеки е свободен да изповядва своите убеждения и аз осъзнавам, че е напълно в реда на нещата да ти е смешно като ти натрапват нещо, в което не си убеден. В тази връзка е и следващата песен на Jefferson Airplane, които сред масите са известни със Somebody To Love.

Easter? e за Празника и Църквата.



lyrics

Аз много обичам да цитирам коментарите в youtube, сега ще го направя пак:

"With the recent headlines of the decades of pedophilia in the Catholic Church, and the denial of this hyocritical Pope, this song coulldn't be more timely or meaningful.
"One man of peace dies and a hundred wars begin." One of the best lines in any song.
"

Честито Възкресение!

Коментари

Nostromo каза…
Скоро прочетох, че Шърли Маклейн (освен голяма актриса) била запалена по математиката и физиката и живо се интересувала от религии. Веднъж се срещнала с Хокинг и след много и най-различни въпроси го запитала дали според него съществува Господ, който е създал Вселената и по някакъв начин насочва творението си. Хокинг се усмихнал и отвърнал: "Не"...
И това, ако не се приеме за аксиома... :)
Иначе, да, честит празник!
Ivaylo Nikolov каза…
Честит празник!
Ностромо, покрай киното какви интересни неща научаваш:)))
Nostromo каза…
Не беше покрай киното, а покрай Хокинг. За Шърли Маклейн и аз бях изненадан...
Lu каза…
И аз го прочетох миналата есен, когато си взех биографията на Хокинг, предполагам и ти там си го прочел. :) Иначе Хокинг е велик човек, но не бива да му приписваме пълно и всеобхватно (божествено?) знание, след като и на него много моменти все още не са му ясни. :)

Опазихте ли си яйцата, апропо? :D
Nostromo каза…
Аз си я взех преди седмица :), но имах време да прехвърля само първите няколко страници.

Иначе човек няма много избор освен да се осланя на това, което вече му е известно, затова и чест му прави на Хокинг да не разтяга локуми върху теми, чието детайлизиране би довело до стомашно-чревни инфекции всеки дръзнал да ги дискутира с теолог.

Колкото до яйцата - това ли беше целта?... Да знаех предварително, щях да ги овалям в епоксидна смола. Ти как направи? :)
Lu каза…
А, ми как... Потроших и изядох, колкото можах. Тoва беше целта. :D
Ivaylo Nikolov каза…
е, хубава работа :D аз тази година получавам Малинка за най-грозни яйца, даже кака ви Бълок ми завижда, че спечелих приза по-лесно от нея :D, трябваше и аз да ги изчупя, докато ме беше яд като гледах крайния резултат :D
Lu каза…
Е, голяма работа! Конфуций е казал, че не е важно как изглеждат яйцата, важното е да можеш да се чукаш с тях! xD
Ivaylo Nikolov каза…
е, относно чукането взимам Оскар, тази година ги разбих :D

Популярни публикации от този блог

Lana Del Rey - Born To Die (2012)

Ghost - Impera (2022)

Drab Majesty - Modern Mirror (2019)