понеделник, 21 декември 2009 г.

Crystal Method - Divided By Night (2009)

Пусках си тия дни "Legion of Boom" и си викам "Абе тия момчета не може да нямат нищо ново". Бързата проверка установи, че последния им албум е от тази пролет, та наваксах пропуска. The Crystal Method са си легенда в жанра и е грехота да им пропускам албума.


 genre: electronica, breakbeat

1. Divided By Night
2. Dirty Thirty (Featuring Peter Hook)
3. Drown In The Now (Featuring Matisyahu)
4. Kling To The Wreckage (Featuring Justin Warfield) 
5. Smile 
6. Sine Language (Featuring LMFAO)
7. Double Down Under
8. Come Back Clean (Featuring Emily Haines)
9. Slipstream (Featuring Jason Lytle)
10. Black Rainbows (Featuring Stephanie King Warfield)
11. Blunts & Robots (Featuring Peter Hook)
12. Falling Hard (Featuring Meiko) 


Както е видно, албума включва доста колаборации. Забелязваме Peter Hook от New Order, Justin Warfield от She Wants Revenge (както и неговата съпруга), Emily Haines от Меtric и Broken Social Scene, и още няколко талантливи човека.
Aлбума се е получил много добре, както ще можете да се убедите. Ще започнем с първите сингли:Феновете в iTunes се пенели, че албума бил твърде мейнстрийм, и не бил изцяло изграден от характерното за електронните легенди брейкбийт звучене. Ми да го духат.
Албума е чудесен, пуснах си го одеве и се изниза като...кхм, нещо, което не го усещаш как се изнизва. :) Изобщо не усетих кога са минали всички песни и когато уинампа млъкна, се опулих "Чакай бе, свърши ли вече?". И си го пуснах пак.

7.6/10
download

1 коментар:

cinemascrotum каза...

Нещо се бяха позагубили тези юнаци /или просто аз си ги бях позабравил/, но албумът им има доста добри парчета, с които ще имам за задача да се запозная по време на празничната летаргия. :)